Ny podcast klar til dig – denne gang om forskning i relationer mellem pædagoger, som er helt afgørende for samarbejdet og kvaliteten af arbejdet i institutionen.

Opdateret d. 23. januar 2019

Af: Mikkel Prytz, Journalist

Der er brug for et større fokus på pædagogers indbyrdes relationer, for de spiller en helt afgørende rolle for viden, kompetencer og kvalitet i daginstitutionerne. Når relationerne bliver svagere, smuldrer fagligheden, og det bliver sværere for pædagoger at ‘læse hinandens tegn’ og ‘dække hinandens linjer’.

Det viser et nyt forskningsprojekt om pædagogisk viden, ‘Pædagogisk viden mellem pædagoger’, som forsker Maja Plum står bag. Hun er ekstern lektor på Københavns Universitet og fortæller i denne udgave af Børn&Unge Podcast om sit projekt, hvor hun blandt andet fik pædagoger til at bytte plads i en periode.

På den måde kunne hun undersøge, hvad der sker, når man ikke længere har de stærke relationer til sine nærmeste kolleger at falde tilbage på. Hør mere i podcasten, hvor du også kommer med til den integrerede institution Solsikken nær Aarhus.


Hent diskussionspapiret ‘Kender du din kollega?’ (pdf)

Læs om projektet i Børn&Unge Forskning (pdf)

Se projektbeskrivelsen og forskningsrapporten

Hent indslaget i iTunes

Hør de andre udgaver af Børn&Unge Podcast