I denne episode af Børn&Unge Podcast kan du høre om pædagogers ytringsfrihed, der er under pres. Hver anden pædagog tier om kritisable forhold, og det bekymrer blandt andet sociolog Rasmus Willig. Du kan også møde en pædagog, der ikke er bange for at sige sin mening.

Opdateret d. 7. februar 2019

Af: Rikke Bergquist (journalist), Modelfoto: Colourbox

Pædagoger har som alle andre ret til ytringsfrihed. Det er en formel rettighed sikret gennem Grundloven. Men reelt er pædagogers ytringsfrihed under pres.

En undersøgelse fra BUPL viser, at hver anden pædagog ikke ytrer sig om kritisable forhold i arbejdslivet. Det er en stor stigning i forhold til tidligere undersøgelser, og det vækker bekymring mange steder.

I denne episode af Børn&Unge Podcast kan du møde sociolog Rasmus Willig, der giver et bud på, hvorfor pædagoger vælger tavsheden og holder kritikken inde. Du kan også høre om norsk forskning, der dokumenterer, at kritikken kan gavne både pædagoger og børn. Og så kan du møde pædagog Malene Seest Holmqvist, der gerne tager bladet fra munden og blander sig i den offentlige debat.

Læs tema om ytringsfrihed i Børn&Unge 01/2019

Hent indslaget til din iPhone eller søg på ‘Børn&Unge Podcast’ i din podcast-app