I denne episode af Børn&Unge Podcast kommer du med til Børnehaven Grøftekanten i Allerød, hvor en gruppe mad-detektiver i børnestørrelse undersøger dagens ret. Du hører også om aktionsforsker Jonatan Leers arbejde med de pædagogiske potentialer i et godt måltid.

Opdateret d. 23. januar 2019

Af: Rikke Bergquist, Illustration: Mikkel Henssel

Måltidet i en institution handler ikke bare om at blive mæt. Glæde, frihed og nysgerrighed er lige så vigtigt, når man spiser sammen. Men sundhed, sukkerregler og politiske dagsordener risikerer at fjerne fokus fra, hvad der burde foregå rundt omkring frokostbordene i børnehaver og vuggestuer.

Det mener Jonatan Leer, en af forskerne bag projektet med det ikke så spiselige navn ‘Professionalisering og øget tværfaglighed i samarbejde omkring mad og måltider i dagtilbud’. Hør ham fortælle om aktionsforskningen i denne episode af Børn&Unge Podcast, hvor du også kommer med til frokost i Børnehaven Grøftekanten i Allerød.

Læs om forskningen i Børn&Unge nr. 12/2018

Hent indslaget i iTunes