Hør tredje og sidste afsnit af ‘Historien om Alexander’ – Børn&Unge Podcasts fortælling om 9-årige Alexander og hans kamp for at få et godt liv på trods af de skader, han er født med efter sin mors misbrug.

Opdateret d. 28. november 2018

Af: Mikkel Prytz (journalist), Foto: Claus Bech

Da Alexander nærmer sig skolealderen, får han diagnosen infantil autisme. En etiket, der på nogle områder passer godt på ham. Og på andre slet ikke beskriver hans særlige situation. For Alexander er først og fremmest rusmiddelskadet. Hans nervesystem og organer har taget skade af de stoffer, hans mor indtog, mens han lå i hendes mave.

Alexander er ét af de op mod 3.500 børn, der hvert år fødes med rusmiddelskader. Mange af disse børn optræder dog i systemet med andre diagnoser som fx ADHD, mental retardering eller, som Alexander, autisme. Og diagnoserne er både en hjælp og en udfordring for børn med rusmiddelskader.

Det kan du høre mere om i dette sidste afsnit af Historien om Alexander, hvor du møder Alexander og hans plejemor og kommer med til Ladegårdsskolen i Holbæk, en specialskole for børn med blandt andet rusmiddelskader.

Vil du hjælpe os med at gøre Børn&Unge Podcast bedre? Så skriv til podcast@bupl.dk

Hent indslaget til din iPhone

Oplev Børn&Unges digitale fortælling om Alexander (bedst på mobilen)