I denne episode af Børn&Unge Podcast kan du komme med til en børnehave i Aalborg Øst, der arbejder med at udligne økonomiske forskelle på børnene. Du kan også høre om forskning, der tyder på, at ikke alle pædagoger og andre fagpersoner er lige gode til at se børnefattigdom.

Opdateret d. 12. november 2019

Af: Mikkel Prytz (journalist), Foto: Rikke Bergquist

Der kan være mange årsager til, at et barn ikke trives. Meget tyder dog på, at der er en mulig årsag til problemerne, som pædagoger og andre fagpersoner ofte overser: Fattigdom.

Det mener forskerne bag et projekt, der undersøger praksis i det forebyggende arbejde, og hvordan pædagoger, lærere, socialrådgivere og sundhedsplejersker forstår årsager til udsathed blandt børn og unge.

Hør forsker Iben Nørup fortælle mere i denne episode af Børn&Unge Podcast, hvor du også kommer med til børnehaven Damstrædet i Aalborg Øst.

Her kan du møde pædagog Signe Raasø Hjort, som er beviset på, at der også er undtagelser. Hun har nemlig flere gange spottet uligheden, men hun mener også, at der er mange fattige børn, der går under radaren.

Hør episoden i playeren ovenfor, eller søg på Børn&Unge Podcast i din podcast-app – og husk at abonnere på os, så du ikke går glip af ny forskning i pædagogik.