Deadline for evalueringen af den styrkede pædagogiske læreplan bliver udskudt til 1. marts. Det sker efter, at BUPL og Lederforeningen har bragt sagen op i ministeriet. Nu kan vi gøre arbejdet ordentligt, siger leder.

Udgivet d. 3. december 2020

Af: Mikkel Kamp (journalist), Modelfoto: Colourbox

Nu kan du koncentrere dig lidt mere om pædagogikken, coronatiltag og måske endda lidt juleklip.

Daginstitutionernes evaluering af den styrkede pædagogiske læreplan bliver nemlig udskudt igen, så 1. marts nu er deadline. Det meddeler Børne- og Undervisningsministeriet.

Udskydelsen sker, efter at BUPL og Lederforeningen i BUPL flere gange har bragt problematikken på banen overfor ministeriet. Ledere rundt i hele landet var presset af at skulle aflevere en evaluering til nytår, samtidig med at corona-epidemien stadig raser og vælter ekstra opgaver over på ledere og pædagoger.

 

Giver ro i institutionerne

Eva Munck Immertreu, formand for Lederforeningen i BUPL, glæder sig over meldingen fra ministeriet.

»Det er supergodt. Det giver lidt mere ro i institutionerne, så man nu i højere grad kan koncentrere sig om alle de andre opgaver. Samtidig bliver evalueringerne bedre, for som det er nu, er det svært at få tid til skrivearbejdet. Samtidig kan ledere og pædagoger heller ikke mødes ordentligt for at diskutere emnerne,« siger hun.

 

Nu kan vi gøre arbejdet ordentligt

Bente Hjørngaard Sørensen er leder af Dagtilbuddet Møllehuset i Varde. Hun har tidligere sagt, at det ville være en god idé at udskyde evalueringen. Hun er glad for udmeldingen fra ministeriet.

»Det er dejligt at høre. Siden jeg udtalte mig om udsættelsen af evalueringen, har flere lederkolleger sagt til mig, at det ville være en rigtig god idé. Det er dejligt, at vi og BUPL bliver hørt,« siger hun og forklarer, hvorfor det er vigtigt:

»Det betyder, at vi kan gøre vores arbejde ordentligt. Nu kan vi nå at inddrage medarbejderne og ikke bare lave en evaluering hen over en nat,« siger Bente Hjørngaard Sørensen.

 

Anden udskydelse

Det er anden gang, evalueringen bliver udskudt.

Ifølge den oprindelige plan skulle lederne have afleveret deres evaluering inden sommerferien. Så ramte pandemien, og arbejdet med den styrkede læreplan blev sat på pause. Evalueringen udskudt til årsskiftet – og nu altså igen til 1. marts.

Ledere, der allerede har lavet evalueringen, skal ikke lave den om eller opdatere den.


Se også: Nyhed fra Børne- og Undervisningsministeriet: Evalueringen af den pædagogiske læreplan vil blive udskudt