Pædagogernes Pension har været blandt de bedste til at tjene penge i første halvdel af 2019. 11,2 procent er din pensionsopsparing vokset, viser en analyse fra en selvstændig investeringsrådgiver.

Opdateret d. 5. september 2019

Af: Steffen Hagemann, journalist / Foto: Colourbox,

Din pensionskasse, Pædagogernes Pension, er god til at få pengene til at yngle for tiden. En opgørelse fra den selvstændige investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen viser, at Pædagogernes Pension klarer sig rigtig godt, når det drejer sig om at få pensionsopsparingen til at vokse.

Han har vurderet, hvordan forskellige pensionsselskaber har klaret det første halvår af 2019, og han har fokuseret på en moderat investeringsprofil (læs: Vi satser ikke alle dine penge) og en mellemlang investeringshorisont (som det hedder, når pensionen ikke står lige for døren).

Her kommer Pædagogernes Pension ind på en flot andenplads, med et afkast på 11,2 procent for første halvår af 2019. Det betyder, at for hver 100 kroner, du har sat ind på din pensionsopsparing, har investeringerne, som Pædagogernes Pension har foretaget, fået beløbet til at vokse til 111,20 kroner.

Mange aktier giver højt afkast

Pensionsselskaberne har været gode til at tjene penge, fordi verdensøkonomien generelt klarer sig godt. Pædagogernes højere afkast skyldes især aktier, forklarer Nikolaj Holdt Mikkelsen.

»Pædagogerne Pension har en relativ høj andel af aktier, mere end gennemsnittet. Det hjælper, når vi har haft de gode afkast på aktierne, og det gør, at resultatet kommer til at se pænere ud,« siger han.

Aktier udgør 53 procent af Pædagogernes Pensions investeringer.

Pædagogernes Pension har også været god til at vælge de rigtige aktier at investere i, fremhæver Nikolaj Holdt Mikkelsen.

Samtidig hjælper det også, at din pensionskasse har lave omkostninger, understreger han. Pædagogernes Pension er blandt de pensionskasser, som bruger færrest penge på administration, hvilket betyder, at der er flere penge til din pension.

I dag og i morgen betyder mindre

Lige nu er der meget snak om uro på finansmarkederne, om handelskrig mellem USA og Kina, om recession i Tyskland. Men det betyder ikke, at man bør opgive aktieinvesteringerne, mener Nikolaj Holdt Mikkelsen. For i dag er renten nede på nul eller ligefrem negativ på obligationer, påpeger han.

»Så det er nok ikke obligationer, man bliver rig af. Det betyder endnu mere, at den relativt høje aktieandel også vil forventes komme Pædagogernes Pension til gode fremadrettet.«

Derfor skal man heller ikke bekymre sig om uroen.

»Det er en pensionsopsparing, hvor investorerne skal bruge pengene om mange år. Så hvad der sker i dag og i morgen betyder mindre. Pædagogernes Pension trapper også risikoprofilen ned for deres medlemmer i takt med at de bliver ældre. Når de nærmer sig pensionsalderen, så vil opsparingen også indeholde færre aktier,« siger Nikolaj Holdt Mikkelsen.