Har din lederkarriere brug for et eftersyn? Så kan det godt betale sig at kontakte BUPL’s karriererådgivning for ledere for at vende dine tanker og overvejelser om dit arbejdsliv, et eventuelt jobskifte eller sporskifte, viser ny evaluering.

Udgivet d. 22. juni 2020

Af: Malene Mølgaard, journalist

En ny evaluering af samtalerne med lederkarriererådgivningen viser, at rådgivningen gør en stor forskel for de ledere, der enten frivilligt eller ufrivilligt står midt i eller foran et skifte i arbejdslivet og har brug for perspektiver og handlekraft til at tage næste skridt.

Efter hver rådgivning sendes spørgeskema ud til lederne for at teste tilfredsheden. Indtil nu har 115 fået tilsendt evalueringsspørgsmål, hvoraf 58 har svaret. Evalueringen viser, at BUPL’s karriererådgivning for ledere efterspørges og er i stigende vækst. Og ikke mindst, at karriererådgivningens kvalitet og værdi vurderes højt. I tilbagemeldingerne svarer 95 % af lederne, der har fået rådgivning, at de vil anbefale andre ledere at gøre brug af karriererådgivningen. 85 % oplever stor værdi, mens 75 % har fået nye perspektiver og handlemuligheder.

»I karriererådgivningen handler det om at skabe et mulighedsrum for at kunne se længere perspektiver og handlemuligheder for lederne i forhold til at komme videre i deres arbejdsmæssige situation,« forklarer karriererådgiver Nadia Halkjær Jensen.

Evalueringerne af rådgivningen indeholder også en del kvalitative data. For eksempel lyder en håndfuld af tilbagemeldingerne fra ledere således:
‘Jeg fik sat flere perspektiver på plads, og det gav ro i hovedet.’
‘Det er et godt redskab, hvis man er kørt lidt fast.’
‘Jeg fik mit første lederjob! Tak for hjælpen med at få mine ledelseskompetencer frem og sparring på jobsamtalen.’
‘Skønt med konkrete tiltag, man kan gøre og ikke mindst at blive mødt der, hvor man er.’
‘Jeg har fået arbejde på skolen. Tak for dine input inden samtalen, det kunne jeg virkelig bruge.’

Fremhæver ledelsesfaglighed

Nadia Halkjær Jensen understreger, at karriererådgivningen ikke giver psykologhjælp, terapi eller coaching om eksempelvis konflikter med medarbejdere eller lederkolleger. Sparring på lederrollen foregår hos ledelseskonsulenterne i fagforeningerne. Målet med karriererådgivningen er at styrke både erfarne, nye og potentielle ledere i forhold til lederkarrieren.

»Min opgave er at hjælpe ledere til at kunne navigere i et komplekst arbejdsliv og i nogle tilfælde komme videre i deres karriere,« siger hun og tilføjer, at et vigtigt fokus i karriererådgivningen er at understøtte en professionalisering af ledernes kompetenceprofiler.

»Det er generelt en udfordring for lederne at tydeliggøre deres ledelsesfaglighed. Det er en vigtig opmærksomhed, hvis BUPL’s ledermedlemmer skal stå styrket på et arbejdsmarked, hvor de ofte kæmper mod andre ledelsesprofessioner,« siger Nadia Halkjær Jensen og understreger, at det kan være svært selv at sætte ord på, hvad man kan ledelsesmæssigt, både hvis man er forholdsmæssigt ny i ledelse, men også som leder med mange års erfaring.

Eller hvis man har behov for fortrolig sparring på sine fremtidsvisioner som denne ærlige tilbagemelding fra en leder, der overvejer at søge et trin op og blive leder af ledere og derfor benyttede karriererådgivning til at sætte ord på sine fremtidsvisioner:

‘Det er ikke noget, man kan vende i ens netværk og med lederkollegaer i kommunen. Det er for følsomt på flere områder. Så det er rart, at der er en rådgiver målrettet ledelse, og hvor det er fortroligt…’

Det kan du få rådgivning om

BUPL’s lederkarriererådgivning tilbyder særlig karriererådgivning for ledere og pædagoger, der overvejer ledelse som karrierevej. Her kan du i et fortroligt rum få hjælp til afklaring, personlig udvikling og til at udvikle en strategi for din videre karriere.

Karriereafklaring – hvis du vil videre og prøve noget nyt i din lederkarriere.
Lederskifte – hvis du har brug for hjælp til at beskrive din profil og dine kompetencer.
Tips til jobsøgning – hvis du har brug for skriftlig sparring på ansøgninger og CV til et konkret job.
Ud af ledelse – hvis du ikke har lyst til at være leder længere, men måske har lyst til at bruge lederkompetencerne på en anden måde som konsulent, underviser eller andet.
Op ad karrierestigen – hvis du vil søge opad og ønsker mere ansvar.
Kompetenceudvikling – hvis du har behov for afklaring og vejledning i valg af uddannelse.

Sådan svarer lederne, der har brugt Lederforeningens karriererådgivningen

Vil du anbefale andre ledere at gøre brug af karriererådgivningen?
Ja 95 %
Nej 2 %
Ved ikke 3 %

Hvordan har du oplevet værdien af den karriererådgivning, du har modtaget?
Meget stor værdi 34 %
Stor værdi 51 %
Hverken lille eller stor værdi 15 %
Lille eller ingen værdi 0 %

Har karriererådgivningen givet dig nye perspektiver og handlemuligheder?
I meget høj grad 22 %
I høj grad 53 %
Hverken eller 20 %
I lav grad 6 %
I meget lav grad 0 %

Kontakt din karriererådgiver

I lederkarriererådgivningen møder du Nadia Halkjær Jensen, som du kan kontakte alle hverdage mellem kl. 9-15 på telefon 22 77 04 01.
Du kan også skrive til Nadia på nhj@bupl.dk og lave en aftale om tidspunkt for rådgivning.

Se film om karriererådgivning for ledere her