Tillidsrepræsentanter for ledere af landets dagtilbud har i øjeblikket travlt med at støtte lederne i at berolige personale og hjælpe med at forklare det uforklarlige, fortæller en travl ledertillidsrepræsentant.

Opdateret d. 22. april 2020

Af: Julie Ring-Hansen Holt, journalist

Som leder af en vuggestue i Kastrup er der sådan set nok at se til for tiden, hvor Merete Liechti giver sig 110 procent for at få enderne til at mødes.

Når man så lægger en rolle som ledertillidsrepræsentant (L-TR) oveni, betyder det arbejdsdage uden ende.

»Som L-TR er min vigtigste funktion at være bindeled – eller oversætter – mellem forvaltningen og lederne, ligesom jeg skal sørge for ordentlige vilkår for lederne. Siden statsministerens udmelding 6. april om at åbne igen, har alle ledere haft et hav af spørgsmål fra deres arbejde i en aflyst påskeferie,« fortæller Merete Liechti, der er leder af Skottegården i Tårnby Kommune og L-TR for 34 ledere på 0-6 årsområdet og 9 klubledere.

Sovende børn og gulvvask

Da institutionslederne endnu ikke havde fået retningslinjer, handlede henvendelserne til Merete Liechti mest om ledernes bekymring for medarbejdere i risikogrupper.

»Det fyldte blandt andet meget for dem, at pædagoger med corona-virus i familien, stadig skulle gå på arbejde, og hvordan de skulle håndtere det,« fortæller hun.

Efter Sundhedsstyrelsens udmeldinger i påsken kom bekymringerne også til at handle om kvadratmeter og om, hvordan man for eksempel skulle håndtere sovende børn i kommunens vuggestuer, mens der midt på dagen skulle vaskes gulv.

»Så det handlede meget om at sparre med lederne om, hvordan de skulle håndtere retningslinjerne, når børnene igen kom tilbage i institutionerne. Samtidig har lederne haft – og har stadig – den almindelige drift, hvor de for eksempel skal ansætte folk, men ikke må mødes med kandidaterne til samtale. Det hele er lidt sværere nu,« siger Merete Liechti.

At forklare det uforklarlige

Generelt har Merete Liechti været tilfreds med samarbejdet med dagtilbudschefen og konsulenterne fra Tårnby Kommune, som blandt andet har afholdt et ledermøde på Amager Strand efter påske for at drøfte de problemer, lederne står med, og hvordan de kan løse dem.

»Min rolle som L-TR har i høj grad været at hjælpe lederne med, hvordan de beroliger personalegruppen, der ikke kan se meningen med, at de skal vaske sengetøj to gange om ugen, mens børnene kan møde op i beskidt tøj. Eller hvorfor de først får mødeplaner dagen inden, de skal møde på arbejde igen,« fortæller Merete Liechti.

»Og hvordan man kan forklare ting, der ikke giver mening? Der må vi blot sige, at vi skal følge retningslinjerne, selvom de er uforklarlige.«

Derfor har Merete Liechti også skrevet til lederne, at det er menneskeligt at fejle, og at alle gerne vil have menneskelige chefer!

Det er nærmest blevet et mantra for hende under coronakrisen. For selvom lederne måske ikke kan give pædagogerne en ordentlig forklaring på retningslinjerne, gør alle deres bedste, understreger hun.

Ny bølge af spørgsmål

Merete Liechti kan mærke, at der er kommet lidt mere ro på her efter påsken.

Men hun forbereder sig alligevel på flere lange dage igen snart.

»Jeg vil tro, at der kommer en ny bølge af spørgsmål, hvis vi skal lukke op for alle børn i næste uge. Men jeg har en anden L-TR, som jeg kan sparre med, og en god souschef her i institutionen, ligesom jeg får sparring fra Lederforeningens formand centralt og hovedstadens ledersekretariat. Så jeg skal nok komme igennem den ekstra travlhed,« siger hun.

Sådan bruger du din leder-TR i krisetider

Formand for Lederforeningen i BUPL, Eva Munck Immertreu, pointerer, at man som L-TR er i en nøglefunktion under en krise som den nuværende. Hun siger:

»Ved at være i tæt og løbende dialog med ledere og arbejdsgiverne kan tillidsrepræsentanten være med til at sikre maksimal trivsel i en svær tid. Det kan de, fordi de er talerør ind i forvaltningen på vegne af kommunens samlede ledergruppe.

I fællesskab søger vores L-TR at løse problemer og adressere uløste aftalemæssige spørgsmål til forvaltningen og den lokale fagforening. Og de har også tæt kontakt med BUPL lokalt.

Så brug din L-TR, når du har spørgsmål. Og bak din L-TR op, for det er vigtigt, vi står sammen.«