Flere medlemmer og dermed god økonomi betyder, at BUPL kan fastholde kontingentet. BUPL er veldrevet og har styr på pengene, sagde BUPL’s hovedkasserer Lasse Bjerg Jørgensen.

Opdateret d. 29. april 2020

Af: Af Steffen Hagemann, journalist,

Det bliver ikke dyrere at være medlem af BUPL. For femte kongres i træk valgte BUPL’s kongres at fastholde kontingentet på 504 kroner.

»Vi kan fastholde kontingentet, fordi vi gør vores medlemsarbejde godt og fokuseret. Vi har vendt skuden økonomisk, og vi har råd til de ting, vi gerne vil prioritere,« sagde BUPL’s hovedkasserer Lasse Bjerg Jørgensen, da han præsenterede BUPL’s økonomi på kongressen.

»BUPL er veldrevet og har styr på pengene,« pointerede han.

Regnskabet for BUPL’s forbund for 2017 viste et overskud på 5,3 millioner kroner. Tæller man økonomien i de lokale fagforeninger med, har BUPL samlet et overskud på 9,1 millioner kroner.

Flere medlemmer

Den fine økonomi skyldes gode afkast på investeringer, og at flere og flere vælger at organisere sig under de magenta faner. BUPL’s medlemstal har lige rundet 67.500. 82 procent af de pædagoger, der arbejder under BUPL’s overenskomster, er nu organiseret i BUPL, kunne hovedkassereren stolt fortælle.

»Det er et rigtig pænt tal, som viser mig, at pædagoger landet over kan se fidusen i at være medlem af en rigtig fagforening, også selv om der er forretninger, der tilsyneladende tilbyder den samme vare til en brøkdel af prisen. Men de fleste pædagoger ved godt, at det kan ende med at koste det gule ud af øjnene,« sagde Lasse Bjerg Jørgensen med reference til de såkaldte ’gule fagforeninger’.

Læs mere om BUPL’s kontingent