Fem kandidater bejler til to pladser som faglig sekretær i BUPL’s forretningsudvalg. BUPL’s kommende kongres bliver præget af kampvalg.

Udgivet d. 3. november 2020

Af: Steffen Hagemann, journalist / Arkivfoto,

Der bliver kampvalg, når pladserne i BUPL’s magtfulde forretningsudvalg skal fordeles på BUPL’s kongres i november. I alt er der otte kandidater til de fem pladser i forretningsudvalget, den daglige politiske ledelse. Forretningsudvalget består af en formand, en næstformand, en hovedkasserer og to faglige sekretærer. Kampen kommer til at stå om de to pladser, der er som faglig sekretær. For der er i skrivende stund ikke modkandidater til formand Elisa Rimpler, næstformand Birgitte Conradsen eller hovedkasserer Lasse Bjerg Jørgensen.

Men da Mette Skovhus Larsen stopper som faglig sekretær efter otte år på posten, er der nu en ledig plads. Det har fået fire nye kandidater til at melde sig på banen:

  • Ann Søndergaard Pedersen, næstformand i BUPL Østjylland
  • Bitten Persson, FTR i Lejre Kommune
  • Khaled Mustapha, bestyrelsesmedlem i BUPL Nordsjælland
  • Rie Hansen, tidligere formand for BUPL Bornholm

Samtidig genopstiller Lars Søgaard Jensen også som faglig sekretær. Han har siddet i forretningsudvalget siden 2014.

Læs mere om alle kandidater til forretningsudvalget her.

Det er udelukkende de 235 kongresdelegerede, der afgør, hvem der skal sidde i forretningsudvalget. Det gør de ved afstemning på BUPL’s 15. ordinære kongres, der afholdes den 26.-27. november. På grund af coronapandemien bliver den første dag udelukkende digital, mens den anden dag, hvor der netop er kampvalg på programmet, bliver afviklet på Hotel Nyborg Strand efter de gældende forholdsregler for corona. Yderligere stramninger i forholdsreglerne kan medføre ændringer i planerne.