Lederne havde mange spørgsmål, da de i stort tal mødte frem hos BUPL Århus for at blive klogere på den måske kommende konflikt.

Opdateret d. 26. marts 2020

Af: Mikkel Kamp, journalist

Lukker institutionen, hvis kun lederen er tilbage? Må man passe børn, hvis man er leder på fuld tid? Hvad gør vi, hvis vi bliver pålagt at udføre andre opgaver, end vi plejer?

Sådan lød et lille udvalg af de spørgsmål, som blev stillet af de flere end 100 ledere, der var mødt frem fra morgenstunden hos BUPL Århus for at blive klogere på konflikten, der måske er på vej. Mens et letbanetog kører næsten lydløst forbi og ekstra stole er hentet ind til de mange fremmødte, afslører spørgsmålene, at det langt fra er enkelt at forberede en konflikt.

Marianne Gilbert Nielsen, der er formand for BUPL Århus, fortalte blandt andet, at målet er at undgå at lukke Danmark ned med en storkonflikt. På den anden side vil fagforbundene ikke acceptere en overenskomstforhandling uden reelle lønstigninger på et tidspunkt, hvor der igen er gang i økonomien, fortalte hun.

Det affødte et spørgsmål om, hvorvidt BUPL’s medlemmer generelt er klar til konflikt, men langt de fleste spørgsmål handlede om, hvordan man konkret skal håndtere hverdagen i den lidt specielle situation.

»Vi er nogle ledere, som har fuld ledelsestid, og derfor har vi ikke nogen børnetimer. Da vi ikke må erstatte andre, så må vi vel i princippet ikke passe børn,« spørger en leder.

En anden leder er i en helt anden situation.

»I min lille institution er alle organiserede, så de bliver sendt hjem ved en lockout, så jeg kan ende med at være alene tilbage i nogle dage. Hvad skal jeg så gøre?«

Ledere i klemme

Flere af de fremmødte ledere havde spørgsmål og kommentarer om medarbejdere, som ikke er medlemmer af BUPL.

»Kan medarbejdere, der er medlem af de gule fagforeninger, virkelig bare arbejde med løn og alting? De bliver tilgodeset i den her situation,« siger en.

En lederkollega vil gerne vide, om hun må ændre arbejdstiden hos de ikke-organiserede medlemmer, mens en tredje er nysgerrig efter en definition på konfliktramt arbejde.

»Jeg kan godt blive lidt usikker på, hvordan jeg skal forholde mig til de medarbejdere, der ikke er medlem. Altså, udfører de for eksempel ikke-konfliktramt arbejde, hvis de passer børn, uden det er en pædagogisk aktivitet,« spørger han med et smil.

Undervejs fik lederne svar på de spørgsmål, som repræsentanterne for BUPL Århus kunne svare på, med den viden de havde, da mødet blev holdt. Samtidig blev det lovet, at BUPL Århus løbende støtter og tager sig af ledernes dilemmaer og oplyser dem ved at indkalde til møder. Samtidig kan de altid ringe til deres fagforening.