Kommer det til en strejke, skal lederne, der er medlem af BUPL, strejke på lige fod de andre medlemmer. Op til en eventuel strejke skal lederne undgå at hjælpe arbejdsgiverne med at forberede sig på strejken.

Opdateret d. 7. marts 2018

Af: Mikkel Kamp, Journalist

I 12 kommuner er 5.000 pædagoger udtaget til strejke, hvis det ikke lykkes at nå frem til et forlig i forhandlingerne om en ny overenskomst. En del af de 5.000 er ledere, og de skal grundlæggende forholde sig til strejken som alle andre, siger Eva Munck Immertreu, der er formand for Lederforeningen i BUPL. Hun forudser dog, at der kan være forskelle på ledere og medarbejdere.

»Måske vil der i nogle kommuner være et ønske om, at lederne er med til at forberede konflikten ved at udpege, hvilke medarbejdere, der er medlem af BUPL eller FOA. Men lederne skal ikke hjælpe arbejdsgiverne med denne opgave. De skal arbejde, som de plejer, og de plejer ikke at oplyse arbejdsgiverne om, hvem der er medlem af en fagforening,« siger hun og tilføjer, at lederne heller ikke skal påtage sig en større arbejdsbyrde, end de plejer, op til den potentielle strejke.

Samtidig opfordrer hun til, at lederne er opmærksomme på, at medarbejdere, der ikke er medlemmer af BUPL eller FOA, ikke skal udføre strejkeramt arbejde.

Da der med jævne mellemrum er små og store ændringer i situationen omkring konflikten, er det en god idé at holde sig opdateret på bupl.dk og på Facebook. Medlemmerne modtager også løbende mails om udviklingen, men det kræver, at BUPL har den rigtige mailadresse.

»Man skal gå ind på bupl.dk og opdatere sine medlemsoplysninger. Og der skal man skrive sin private mail på – ikke sin arbejdsmail, som man måske ikke har adgang til under en konflikt,« siger Eva Munck Immertreu.