På grund af overgangen til nye ferieregler kan du i år risikere at miste ”gamle” feriedage, som du har optjent. Sådan behøver det dog ikke være, oplyser BUPL. Læs her, hvordan du undgår at miste optjent ferie.

Udgivet d. 24. september 2021

Af: Jesper Nørby, journalist

Efteråret står for døren, og årets sidste måneder er altid en god anledning til at få brugt noget ’gammel’ ferie, man har optjent året før.

Dette gælder særligt i år på grund af overgangen til den nye ferielov i år 2020. Overgangen medførte et forkortet ferieår fra 1. maj til 30. september 2020, og lige præcis disse feriedage skal være opbrugt inden udgangen af 2021. Ellers er de spildt.

Ubrugte feriedage fra det forkortede ferieår i 2020 kan nemlig som udgangspunkt hverken udbetales eller overføres til næste år.

Tip fra BUPL: Sådan undgår du at miste ”gammel” ferie

Hvis du har – eller er i tvivl om, hvorvidt du har – ubrugte feriedage fra det korte ferieår, er der dog ingen grund til at blive nervøs. Du kan nemlig stadig nå at sikre, at du får dem brændt af, inden rådhusklokkerne ringer år 2022 ind.

Ifølge feriereglerne bør arbejdsgivere som udgangspunkt bruge medarbejdernes tidligst optjente feriedage, når der afholdes ferie.

Det kan dog være en god ide at tjekke med din leder, om du har optjente feriedage fra det korte ferieår. I så fald kan du bede om at få dem brugt i din næstkommende ferie. Det kan eksempelvis være i efterårsferien.

Husk: Kun en uges ”ny” ferie kan overføres

Når du på denne måde har sikret, at den ’gamle’ ferie bliver brugt op, kan du med fordel tage et kig på de feriedage, du har optjent fra 1. september 2020 til 31. august 2021 – altså efter det forkortede ferieår.

Hvis du har ubrugt ferie her, kan du overføre op til en uge af den. De resterende uger skal dog være brugt inden nytår. Det betyder altså, at du som udgangspunkt skal have afholdt fire ud af fem ugers ferie fra ferieåret 1. september 2020 til 31. august 2021 inden nytår.

Så godt som alle pædagoger vil dog allerede have brugt en god del af disse ferieuger i eksempelvis sommerferien.

Hvis du har yderligere spørgsmål til reglerne, kan du kontakte din lokale fagforening.