4.869 blev optaget på landets pædagoguddannelser. En af dem er Isabella Lund Pedersen, der glæder sig til at komme i gang.

Opdateret d. 7. august 2019

Af: Kurt Balle Jensen, Journalist, foto: Jens Hasse

»Jeg har i flere år vidst, at jeg ville have uddannelsen som pædagog. Jeg har bare haft lidt svært ved at løsrive mig fra arbejdet med børnene, så derfor har det trukket ud. Men nu er jeg helt klar.«

Sådan lyder det fra Isabella Lund Pedersen, der er én af de 4.869 nye studerende på pædagogstudiet. Hun begynder på VIA University College i Aarhus, og det gør hun efter at have arbejdet seks år som medhjælper, først tre år i børnehave og sidst tre år i SFO.

»Jeg kunne jo konstatere, at jeg manglede noget viden. Hvorfor er det vigtigt at arbejde pædagogisk på den og den måde, hvad er bedst for barnet? Jeg manglede noget baggrundsviden, så jeg kunne sige: Okay, der er en grund til, at barnet har det på den her måde,« siger Isabella Lund Pedersen.

Har ikke travlt

Hun ved endnu ikke, om hun vil gå efter arbejde i børnehave eller SFO, når hun er færdig, men lige nu hælder hun mest til SFO.

»Jeg har i mine år som medhjælper fundet ud af, at jeg fungerer rigtig godt sammen med de lidt større børn, men jeg synes også, at arbejdet i børnehave er rigtig spændende. Det er jo to forskellige arbejdsområder. I SFO’en er børnene det ældre, og det er nogle andre udfordringer, man skal kunne håndtere,« siger Isabella Lund Pedersen.

Nu glæder hun sig til at komme i gang med uddannelsen. Hun kunne med sine seks år som medhjælper have fået merit og dermed have gennemført uddannelsen hurtigere, men det har hun valgt fra.

»Jeg har jo ikke travlt. Jeg vil bare gerne lære så meget som muligt,« siger den kommende pædagogstuderende.

Læs hele historien om Isabellas fremtid i det nye Børn&Unge, der udkommer i uge 34.