Pædagog Kirstine Kirk har rigeligt at se til på hjemmekontoret i corona-krisen. Ved siden af alle handleplanerne, der skal laves, har hun gang i et hav af kreative projekter, som er klar, når børnene møder i institutionen igen.

Udgivet d. 26. marts 2020

Af: Mathilde Graulund, Journalist, foto: Kirstine Kirk

Pædagog Kirstine Kirk er hjemsendt fra daginstitutionen Guldbryllupsasylet i disse corona-tider. Men det afholder hende ikke fra sit pædagogiske arbejde. Hun arbejder nemlig på højtryk for at få stablet kreative projekter på benene til børnene i institutionen.

Hun laver blandt andet pistoler til legepladsen ud af gaffer-tape, kageopsatse af paptallerkener og cupcakes af silk clay. Alt sammen for at glæde og beskæftige børnene, når de vender tilbage fra corona-karantænen.

»Selvom jeg lige nu ikke er sammen med mine børnehavebørn, så tænker jeg på dem hver dag, og jeg glæder mig til igen at skulle være sammen med dem. Og når det sker, så vil de bare gerne være sammen med deres voksne og kammerater. Derfor har det været umuligt for mig ikke at gå og fundere over små ting og projekter, som jeg kan gøre klar her i hjemmeperioden, og som vi kan hygge os med, når vi alle er tilbage,« siger den 40-årige pædagog Kirstine Kirk.

Læs og lær af de tre kreative projekter, hun har gang i lige nu.

Gaffer-pistoler til legepladsen

»Børnene elsker for tiden at lege politi og røvere på legepladsen, men der er rift om skovlene til skydere. Og det ender også lidt for ofte med, at børn, der ikke er med i lige den leg, bliver ”ramt” af en skyder, når politiet lige løber forbi dem med en ordentlig krabat af en plastikskovl på små 40 cm. De her små pistoler, jeg har lavet, kan holde til lidt af hvert, og så er det altså ret praktisk, at man skal gøre sig pænt umage, hvis man skal slå sig på dem,« fortæller Kirstine Kirk om de gaffer-pistoler, hun har lavet på hjemmekontoret.

Foto: Kirstine Kirk

Pædagog Kirstine Kirks opskrift på, hvordan man laver gaffer-pistoler.

Hjemmelavede væve

»Væve kan være dyre, men de her hjemmelavede væve kan alle lave derhjemme. Bare man har nogle gamle æsker, papkasser, skotøjsæsker og noget garn. Og så er det også en god udeaktivitet i forårssolen,« fortæller pædagog Kirstine Kirk om sine hjemmelavede væve.

Foto: Kirstine Kirk

Pædagog Kirstine Kirks opskrift på, hvordan man kan kreere en væv selv.

Lege-kager og kageopsatse

»Jeg er ved at lave en bager-legekasse med en masse små fine kager af soft- og silk clay og hjemmelavede kageopsatse af papkrus og paptallerkner. Så kan børnene lege konditori, når vi kommer tilbage,« siger pædagog Kirstine Kirk.

Foto: Kirstine Kirk

Pædagog Kirstine Kirks opskrift på, hvordan man laver kage og kageopsatser til at lege konditori.

Hvis du mangler mere inspiration, så følg Kirstines kreative projekter på Facebooksiden skidt&kanel, hvor hun tit og tæt deler kreative projekter og pædagogiske aktiviteter.