Daginstitutioner og skoler i hele landet lukker med virkning fra mandag. Pædagoger og andre offentligt ansatte sendes hjem med løn i foreløbig 14 dage. Det meddeler statsministeren onsdag aften.

Opdateret d. 11. oktober 2021

Af: Mathilde Graulund, journalist & Lene Søborg, redaktør

Regeringen har besluttet, at alle offentlige skoler, daginstitutioner og uddannelsesinstitutioner lukker ned for at mindske spredningen af corona-smitten covid-19. Lukningen gælder fra mandag d. 16. marts og foreløbig to uger frem.

Der opfordres til, at private daginstitutioner og skoler gør det samme.

»Jeg vil opfordre alle familier, der allerede fra i morgen (torsdag, red.) har mulighed for det, til at holde deres børn hjemme,« lyder det fra statsministeren i onsdagens pressemøde.

Beslutningen betyder også, at alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner i for eksempel ældresektoren, sundhedssektoren og politi, sendes hjem hurtigst muligt og senest fra fredag 13. marts.

Pædagoger og andre offentligt ansatte sendes som udgangspunkt hjem i to uger, og de vil modtage løn, mens de er derhjemme, fastslår statsministeren. De ansatte står stadig til rådighed for arbejdsgiveren, oplyser statsministeriet.

Vi skal hjælpe hinanden

Kommunerne vil etablere nødpasning for børn og forældre, der for eksempel varetager kritiske funktioner i samfundet eller af andre grunde stadig har behov for pasning, siger statsministeren.

»Hvis man ikke har andre muligheder – så mød op, så finder vi en løsning,« siger statsministeren.

Hvordan nødpasningen organiseres, er nu op til den enkelte kommune – og de kommunale ledere. Derfor skal pædagoger kontakte deres leder for yderligere oplysninger.