Høj coronasmitte blandt børn har fået nogle pædagoger til at efterspørge tidlig revaccination af pædagoger. Men det er vaccinerne ikke godkendt til, oplyser Sundhedsstyrelsen. Invitation til revaccination er dog på vej til pædagogerne, og nogle har allerede fået den.

Opdateret d. 6. december 2021

Af: Jesper Nørby, journalist

Sundhedsstyrelsen (SST) har offentliggjort planen for, hvornår danskere under 65 år skal revacineres mod COVID-19.

Og som forventet bliver tidsplanen sådan, at pædagoger og resten af ’den øvrige befolkning’ får en invitation til revaccination i deres e-boks cirka fem og en halv måned efter, at de fik andet vaccinestik.

Det betyder, at pædagoger, som blev færdigvaccineret i ugerne efter sommerferien, skal regne med at få deres invitation til revaccination i starten af år 2022.

Tidsplanen gælder også personer med let øget risiko for et alvorligt COVID-sygdomsforløb.

Læs også: Vaccineplan skubber yngre pædagoger i ’øget risiko’ bag i køen

Ikke godkendt: Derfor kan man ikke springe køen over

Ser man på antallet af nyindlagte med COVID-19 i aldersgruppen 20-64, er der i øjeblikket 10-12 gange flere uvaccinerede pr. 100.000 borgere end vaccinerede. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Den høje coronasmitte blandt børn og stigende smitte blandt pædagoger har fået flere pædagoger på blandt andet sociale medier til at efterspørge tidlig revaccination af pædagoger.

Læs også: Smitte stiger blandt pædagoger: BUPL vil have coronapas, hurtig testadgang og syge børn hjem

Men hverken pædagoger eller andre danskere under 65 år har mulighed for at komme ’foran i køen,’ oplyser SST.

EU-kommissionen, hvis vurdering SST retter sig efter, har nemlig ikke godkendt, at tredje stik med coronavacciner i øjeblikket kan gives mindre end seks måneder efter andet stik.

Læs mere hos Sundhedsstyrelsen.