Der var fremgang til partier, der lovede mere velfærd. Det forventer vi os meget af, siger BUPL’s formand Elisa Bergmann om kommunalvalget. Læs også, hvordan det gik tre pædagoger i valgkampen.

Udgivet d. 22 november, 2017

Af: Elisa Bergmann, Journalist

Danmark blev lidt rødere, statsministerpartiet Venstre tabte terræn, og Dansk Folkeparti led et svidende nederlag og fik kun 8,8 procent af stemmerne ved kommunalvalget (mod 21,1 ved det seneste folketingsvalg). Sådan kan det overordnede resultat for KV17 gøres op.

BUPL’s formand Elisa Bergmann glæder sig over, at der lokalt har været stemmer til dem, der har lovet mere velfærd frem for mindre skat.

»Mange af de kandidater, der har taget børnebrillerne på, de, der mener, at børne- og skoleområdet er vigtigt, ser ud til at have fået fremgang. Det forventer vi os meget af,« siger hun.

Løfte om minimumsnormeringer forpligter

Valgkampen viste, at BUPL’s kamp for minimumsnormeringer er blevet hørt blandt lokalpolitikerne. Således viste Altingets kandidattest, at 8 ud af 10 kandidater (i hvert fald før valget) gik ind for minimumsnormeringer.

»Det forpligter. Det er ikke gratis at gå ud og sige før et valg, at man vil arbejde for noget, og så sætte sig på hænderne efterfølgende. De må sørge for at skabe de bedst mulige vilkår, de kan indenfor den ramme, de har. Der er ikke noget i vejen for, at man skaber minimumsnormeringer i sin egen kommune,« siger Elisa Bergmann.

Vi skal klæde dem på til opgaven

BUPL’s skal nu skabe sig et overblik over de nye byråd og finde ud af de enkelte politikeres ståsted og udmeldinger på de områder, som er vigtige for BUPL’s medlemmer.

»Vi skal klæde de nye byrådsmedlemmer på til den store opgave, det er at løfte børne- og ungeområdet. Vi skal hjælpe dem til at få den viden, der gør, at vi kan få nogle kvalificerede beslutninger, og man også oplever, at man lokalt prioriterer velfærden på en intelligent måde,« siger Elisa Bergmann.


Sådan gik det tre pædagoger i valgkampen

Børn&Unge har op til valget skrevet om tre pædagoger, der stillede op til kommunalvalget. Her kan du se, hvordan det gik dem til valget.

Pædagog og klubleder Mads Pihlman Kristensen blev ikke valgt ind i Horsens byråd for Liberal Alliance. Partiet fik et enkelt mandat og en lille tilbagegang.

Læs, hvorfor Mads Pihlman Kristensen stiller op for Liberal Alliance.

Skolepædagog Allan Berg Mortensen sikrede sig endnu fire år i Helsingør byråd for Enhedslisten, hvor partiet har haft en lille fremgang og i alt sikrede sig to mandater.

Læs, hvorfor Allan Berg Mortensen stiller op for Enhedslisten.

Lederen i Børneinstitutionen Egegården, Lene Due, blev for tredje gang valgt ind i Rødovre Kommune. Hun stillede op for Socialdemokratiet, som gik frem med to mandater i kommunen.

Læs, hvorfor Lene Due stiller op for Socialdemokratiet.