33 procent af FTF’erne mener, at det er sværere for seniorerne end for yngre ansøgere at blive ansat på arbejdspladsen.

Opdateret d. 6. december 2019

Af: Trine Vinther Larsen (journalist), foto (arkiv)

Livslang erfaring og grånende tindinger er tilsyneladende ikke efterspurgt, når der skal hyres pædagoger, sygeplejersker eller lærere på de offentligt arbejdspladser. Det fremgår af en panelundersøgelse blandt 3.337 FTF’ere, hvoraf de 535 er pædagoger.

En ny særkørsel af undersøgelsen foretaget for Børn&Unge viser, at mens 3 ud af 10 FTF’ere er ’helt enig’ eller ’enig’ i, at seniorere har sværere ved at få jobbet end yngre ansøgere, så siger 4 ud af 10 pædagoger det samme.

Ønsker mangfoldige arbejdspladser

At mange ældre pædagoger oplever diskrimination ved hyring foruroliger BUPL. A-kasseformand og medlem af forretningsudvalget Lasse Bjerg Jørgensen finder det i direkte modstrid med arbejdsgivernes prædikener om senere tilbagetrækning.

»Arbejdsgiverne må få stoppet den aldersdiskrimination. Vi skal have mangfoldige arbejdspladser, når det handler om køn, kultur og kompetencer, men også om alder. Jeg vil opfordre institutioner til at få en politik for det her. Vi skal have tænkningen om det rummelige arbejdsmarked tilbage,« siger han.

Og det kan lade sig gøre: BUPL’s a-kasse har allerede succes med projektet ’Turn Around’, der hjælper ledige over 50 år i job.

Kilder: FTF-panel undersøgelse om tilbagetrækning 2017 samt særkørsel for BUPL-medlemmer, april 2018.