Angst er det psykiske problem, som flest børn og unge tumler med. Alligevel er behandlingen mangelfuld, og pædagoger og andre professionelle har svært ved at spotte angste børn. Læs, hvordan du hjælper børnene, og følg med ind i hovedet på et barn med angst.

Opdateret d. 14 august, 2014

Angste børn bliver overset

Læs om, at langt færre danske børn bliver diagnosticeret med angst end børn i andre lande. Det viser en ny undersøgelse. Intet tyder på, at færre har angst, men vi mangler viden og redskaber, mener forskerne bag tallene.

Læs artiklen her (pdf)

 

Du skal acceptere angsten

Mød pædagog Poul Andersen, som har arbejdet med angste børn i Viby skoles SFO. Han ved, at det kræver tålmodighed og accept af børnenes angst, hvis de skal blive trygge og udvikle sig.

Læs artiklen her (pdf)

 

Børnene får ikke den rette behandling

Læs artiklen, der sætter fokus på, at børn med angst får deres hverdag ødelagt, fordi de ikke får den rette behandling. Angst er det psykiske problem, som flest danske børn og unge slås med, men den opdages ofte for sent, og kommunerne mangler kvalificerede behandlingstilbud.

Læs artiklen her (pdf)

 

Sådan fungerer signalerne

Vi kender symptomerne, reaktionerne og de gode råd, men hvordan ser det egentlig ud inde i hovedet på et barn med angst? Læs her en beskrivelse af, hvordan en hverdag kan se ud for et barn med social angst – set med barnets øjne. Lær også, hvordan du som pædagog kan arbejde med angste børn og hurtigt spotte signalerne.

Læs artiklen her (pdf)


Hent og læs hele temaet (pdf)