Du kender det sikkert: Møder trækker ud, de starter ikke til tiden, og I får ikke besluttet det nødvendige.

Opdateret d. 8. maj 2018

Af: Ulla Bechsgaard, journalist

Hvis du som leder vil tage ansvar for det gode møde, så læs syv tip (forkortet) hentet fra en ny hjemmeside: ’Alt om ledelse’.

 

1. Hav styr på din dagsorden i god tid
En god dagsorden er fundamentet for fantastiske møder. Her skal det fremgå, om et punkt er til orientering, drøftelse eller beslutning. Det giver deltagerne viden om, hvornår deres input er forventet, og giver en legitim begrundelse for at afbryde spontane diskussioner.

2. Start mødet til tiden
Start til tiden. Så I kan slutte til tiden. Ellers får I hurtigt mange spildte minutter, der ganget op med antallet af mødedeltagere bliver dyre timer, I kunne have brugt meget bedre.

3. Forberedelse, forberedelse og forberedelse
Vær klar, parat og skarp på, hvad du vil have ud af mødet. Det giver de bedste forudsætninger for et effektivt møde. Sørg for, at din dagsorden er ude i god tid.

4. Prioriter mødepunkterne
Sæt minutter på hvert punkt på dagsordenen. Der er som regel afsat en fast tidsramme for mødet. Fordel minutterne på de enkelte punkter.

5. Brug parkeringspladsen, og hold fokus
Nye ideer, indspark og vinkler er fantastiske. Du kender det sikkert: en lysende klar ide, en fed strejftanke, der flytter mødets fokus og spilder jeres tid. Brug ’parkeringspladsen’ (= skriv ned, og tag det op senere).

6. Sluk telefonen
Selv de bedst planlagte møder, den mest engagerede mødeleder og de mest motiverede mødedeltagere kan ikke dæmme op for den dybe urtrang, der ryster kroppen, når telefonen (ganske vist lydløst) vibrerer nede i lommen. Sluk telefonen.

7. Konkluder. Beslut. Referer
Skriv et godt mødereferat. Hvad er jeres konklusioner? Hvem er ansvarlig for hvilke opgaver? Hvor hurtigt kommer referaterne egentlig af sted? Sæt navn på, hvem der er ansvarlig for bestemte opgaver.

Kilde: altomledelse.dk