Log ind

ARRANGEMENTER

Webinarserie om Sprogpædagogik i vuggestuen!


Deltag i denne webinarserie og bliv klogere på de mindstes sproglige udvikling. Webinaret er kun for medlemmer af BUPL.


Webinaret er i tre dele og er til dig, der arbejder med børn i 0-3-års alderen. Deltag via nedenstående links. Du kan logge på lige op til webinaret starter. Vær opmærksom på, at de tre links først bliver aktive lige inden, webinaret afholdes. Tilmelding til webinaret er ikke nødvendig. Der bliver åbnet op kort før start.

Grundstenene i det gode sprog lægges tidligt i livet. Lige fra fødslen – og måske endda før – bevæger børn sig ind i sprogets verden gennem interaktioner med de mennesker og det miljø, der omgiver dem. Børn lærer ikke sprog gennem undervisning, men udvikler deres sprog sammen med andre mennesker i situationer, hvor det giver mening at bruge sproget.

Vuggestuen er en arena, hvor små børn møder voksne og jævnaldrende i dagligdagens samvær, rutiner og omsorgssituationer. I det pædagogiske arbejde i vuggestuen findes altså store potentialer for børns sproglige udvikling i de hverdagssituationer, børnene er en del af.

Understøttelsen af børnenes sprog handler ikke om at gøre noget nyt og anderledes med sproget sammen med børnene, men i højere grad at have opmærksomheden på de potentialer for sprogudvikling, der ligger i alle de hverdagssituationer, børn og voksne er en del af sammen i vuggestuens hverdag.

I denne webinarserie i tre dele tager Sprogeriet pædagogerne med på en rejse gennem de mindstes sproglige udvikling. I webinarserien fremhæver vi, hvad der gør sig gældende i de forskellige aldersgruppers sproglige udvikling og hvilke situationer i omsorgsopgaver, rutiner og dagligdags-aktiviteter, der rummer særlige potentialer for de mindstes sproglige udvikling.

Undervejs taler vi om læringssyn, børnesyn samt sprogsyn og kommer ind på, hvordan disse perspektiver kan have betydning for sprogpædagogikken i vuggestuen.

Webinarserien kan opleves selvstændigt eller som en optakt til BUPL Fyns fyraftensmøde den 7. juni hvor ”Sprogeriet” vil sætte særligt fokus på det sprogpædagogiske arbejde i vuggestuen. Vær opmærksom på, at der desværre ikke er flere ledige pladser til arrangementet den 7. juni.

Webinarets første del foregår via Zoom, mens del to og tre er på YouTube. Er det første gang, du bruger Zoom, vil du blive bedt om at hente et lille program, når du logger på. Herefter følger du blot instruktionerne. Nederst her på siden har vi lagt en guide til Zoom.

Webinar 1 den 19.01.21 kl. 19.00-20.00

Sproglig udvikling hos børn i 0-1-års alderen

 • Grundstenene for sprog og kommunikation
 • Hvad kan vi holde øje med?
 • Hvad kan vi gøre?
 • Hvordan er det relevant i en pædagogisk kontekst?
  Deltag i webinar 1 her:
  Denne del er optaget og bliver tilgængelig her på hjemmesiden snarest mulig.


Webinar 2
den 25.01.21 kl. 19.00-20.00. Denne del foregår på YouTube.

Sproglig udvikling hos børn i 1-2-års alderen

 • De første ord
 • Hvad kan vi holde øje med?
 • Hvad kan vi gøre?
 • Hvordan er det relevant i en pædagogisk kontekst?
  Deltag i webinar 2 her:
  Denne del er optaget og bliver tilgængelig her på hjemmesiden snarest mulig.


Webinar 3
den 02.02.21 kl. 19.00-20.00. Denne del foregår på YouTube.

Sproglig udvikling hos børn i 2-3-års alderen

 • Turtagning, spørgsmål og svar
 • Hvad kan vi holde øje med?
 • Hvad kan vi gøre?
 • Hvordan er det relevant i en pædagogisk kontekst?
  Deltag i webinar 3 her:
  https://youtu.be/9hH32Z9GGo8

 

Målgruppe: Pædagoger, der arbejder med børn i 0-3 års-alderen. Kun for medlemmer af BUPl.

Undervisere: Maria Kolind Knudsen, logopæd og pædagog og Camilla Nellemann, audiologopæd. Begge fra www.sprogeriet.dk

Første gang på Zoom? Så har vi en guideline til dig her:

Guide til Zoom

Tid og sted

 • Tirsdag den 2. februar 2021
 • Kl.19.00 - 20.00
 • Online
 • Tilføj begivenhed til kalender 2021-02-02 19:00:00 2021-02-02 20:00:00 Europe/Copenhagen Webinarserie om Sprogpædagogik i vuggestuen! Deltag i denne webinarserie og bliv klogere på de mindstes sproglige udvikling. Webinaret er kun for medlemmer af BUPL. Online BUPL

  Spørgsmål

  Camilla H. Nellemann
  camilla@sprogeriet.dk