Log ind

ARRANGEMENTER

Fyraftensmøde: Forældresamarbejde om udsatte børn og unge i fritidsinstitutioner (Østjylland & Århus)


Kom og hør om resultaterne fra det netop afsluttede forskningsprojekt 'Pædagogers udvidede forældresamarbejde om udsatte børn og unge i fritidsinstitutioner (6 – 18 år)'. Det finder sted den 6. december 2018, kl. 17:30-20 på Skanderborghus, Dyrehaven 3, Skanderborg.


Et fyraftensmøde med fokus på det betydningsfulde forældresamarbejde hos børn og unge med særlige behov

Pædagoger i klubber og fritidsinstitutioner har en stor og nødvendig opgave med børn og unge med særlige behov. Samarbejdet med forældrene til disse børn og unge har ofte karakter af familiearbejde og er ofte underbelyst. Og det til trods for at pædagoger arbejder forebyggende og støttende i forhold til udsatte børn og unge.

I forskningsprojektet “Pædagogers udvidede forældresamarbejde om udsatte børn og unge i fritidsinstitutioner (6-18 år)” identificerer og synliggør forskere de pædagogiske opgaver, som i lige så høj grad retter sig mod forældre som mod børnene og de unge i de tilfælde, hvor de vurderer, at det er nødvendigt for barnets/den unges trivsel, udvikling og læring.

 

Fyraftensmødets faglige indhold

På fyraftensmødet vil professionsforsker og forfatter Bent Madsen samt senior adviser Ole Steen Nielsen fremlægge resultaterne fra deres netop afsluttede forskningsprojekt:

 • Hvilken forståelse har pædagogerne af forældresamarbejdet og dets betydning?
 • Forældresamarbejdets potentialer og faglige udviklingsperspektiver
 • Hvilke fagligheder er i spil, når pædagogerne samarbejder med forældrene?
 • Hænger det almindelige forældresamarbejde sammen med det udvidede samarbejde?
 • Hvordan kan den daglige praksis og organisering se ud, når der skal skabes rum for samarbejdet

 

Program

17.30:  Sandwich

18:00:  ”Pædagogers udvidede forældresamrbejde om udsatte børn i fritidsinstitutioner ( 6-18 år)”, oplæg ved Bent Madsen og Ole Steen Nielsen

20:00:  Tak for i aften

 

Om oplægsholderne

Bent Madsen, cand.pæd., professionsforsker og konsulent ved Inklusionsakademiet. Han har blandt andet forsket i den specialpædagogiske faglighed.

Ole Steen Nielsen er senior adviser, UC SYD, forskningssporet: ’Inklusion’.

De er blandt andet begge medforfattere til pjecen: Signalement af den specialpædagogiske faglighed, som er et forskningsprojekt finasieret af BUPL’s Forskningsfond.

Læs Bent Madsen og Ole Steen Nielsens pjece “Signalement af den specialpædagogiske faglighed” her

Målgruppe for fyraftensmødet

Er du pædagog, medlem af BUPL og ansat på skole- og/eller fritidsområdet, er du velkommen på dette gratis fyraftensmøde.

Et spørgsmål om refusion

Du afholder selv udgifter til eventuel transport til og fra fyraftensmødet samt vikar, p-afgifter mv.

Det skal du selv være særlig opmærksom på

Vi forbeholder os ret til at ændre i programmet, stedet etc., hvorfor du bør holde dig selv opdateret på denne side. Du vil nemlig heller ikke modtage en reminder-mail op til selve arrangementet.

Tid og sted

 • Torsdag den 6. december 2018
 • Kl.17.30 - 20.00
 • Hotel Skanderborghus, Dyrehaven 3, Skanderborg, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 29. november 2018 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2018-12-06 17:30:00 2018-12-06 20:00:00 Europe/Copenhagen Fyraftensmøde: Forældresamarbejde om udsatte børn og unge i fritidsinstitutioner (Østjylland & Århus) Kom og hør om resultaterne fra det netop afsluttede forskningsprojekt 'Pædagogers udvidede forældresamarbejde om udsatte børn og unge i fritidsinstitutioner (6 – 18 år)'. Det finder sted den 6. december 2018, kl. 17:30-20 på Skanderborghus, Dyrehaven 3, Skanderborg. Hotel Skanderborghus, Dyrehaven 3, Skanderborg, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål til dette arrangement, så kontakt faglig konsulent Bente Christensen (35 46 56 12).