Log ind

ARRANGEMENTER

Temadag: Sæt legen i centrum


Leg har en værdi i sig selv – det ved vi. Men hvad ligger der egentlig i det, og hvorfor er legen så vigtig i pædagogiske sammenhænge? Det er nogen af de spørgsmål vi forsøger at komme med svar på til denne pædagogiske temadag.


For børn er legen måden at få verden til at give mening. For voksne kan leg gøre de ting klare, der ellers er svære at gribe om. Derfor har legen også altid været central i det pædagogiske arbejde. Mens anerkendelsen af legens værdi i mange år har haft trange kår, ser det ud som om vinden nu vender, smukt illustreret ved at den så tydeligt er skrevet ind i den nye dagtilbudslov. “Legen skal være grundlæggende”, hedder det.

Det skal vi glæde os over, men vi skal også gribe muligheden. Vi kan nemlig ikke tage for givet, at det i sig selv gør den store forskel – med mindre vi styrker legens vilkår i den pædagogiske praksis.

 

Oplægsholderen

Temadagen afholdes af Mathias Poulsen, der er legesyg cand.mag. i medievidenskab, selvstændig, projektleder, stifter af CounterPlay legefestivalen og initiativtager til den nye, nationale legetænketank.

Legen er central i alt hans arbejde, for han er overbevist om, at gode liv afhænger af leg, både for børn og voksne, og at legende mennesker er bedre klædt på til at leve i en kompleks verden. Han er brobygger, der bringer forskellige fagligheder fra forskning og praksis sammen i nye alliancer for legen med en særlig opmærksomhed på, hvordan vi konkret skaber bedre vilkår for leg i hverdagen. Læs mere på www.counterplay.org.

 

Temadagens fokus

På denne temadag dykker vi ned i den aktuelle legeforskning, tager fat på den nye lov, undersøger eksisterende legepraksisser, diskuterer små og store udfordringer, og bliver klædt på til at arbejde med legen, så den spiller sammen med de øvrige pædagogiske målsætninger. Undervejs veksler vi mellem korte oplæg, diskussion, refleksion, konkrete eksperimenter og en masse LEG. Det er nemlig afgørende, at vi også udvikler vores egen legepraksis, hvis vi vil tage legen seriøst. Hvis vi ikke lader os selv “komme i leg”, bliver det svært eller umuligt helt at forstå, hvordan leg føles og hvad der får legen til at trives.

Alle deltagere får en bedre forståelse for legens natur, prøver flere former for leg og udvikler konkrete planer og aktiviteter, der uden videre kan bringes i spil, og som bidrager til mere leg i hverdagen.

 • Leg i teori og praksis
 • Legens pædagogiske argument
 • Legens vilkår i praksis
Pris

For medlemmer: 150 kr
For ikke-medlemmer: 350 kr
For studerende og ledige: gratis

 

Download programmet: Pædagogisk temadag: Sæt legen i centrum

Tid og sted

 • Tirsdag den 5. februar 2019
 • Kl.08.30 - 12.00
 • FrederiksborgCentret, Milnersvej, Hillerød, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 29. januar 2019 00:00.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2019-02-05 08:30:00 2019-02-05 12:00:00 Europe/Copenhagen Temadag: Sæt legen i centrum Leg har en værdi i sig selv – det ved vi. Men hvad ligger der egentlig i det, og hvorfor er legen så vigtig i pædagogiske sammenhænge? Det er nogen af de spørgsmål vi forsøger at komme med svar på til denne pædagogiske temadag. FrederiksborgCentret, Milnersvej, Hillerød, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Eline Gundersen
  Uddannelses- og professionskonsulent
  Mobil +45 29 69 81 26
  Email elg@bupl.dk