Log ind

ARRANGEMENTER

At tale med børn (Østjylland & Århus)


Du får på konferencen indsigt i, hvordan du med opmærksomhed på barnets sociale egenskaber og evne til at indgå i udviklingsfremmende dialog kan føre samtaler og dermed støtte barnet bedre. Herudover handler konferencen om, hvilke udfordringer, muligheder og dilemmaer er der, når vi inddrager børnenes perspektiver i det pædagogiske arbejde? Konferencen finder sted den 10. november 2020 (bemærk ny dato).


Det handler konferencen om

Barnet har brug for at forstå sine sammenhænge og have ord for sine vigtige erfaringer. Først og fremmest må barnet dele fortællingerne med de vigtigste omsorgspersoner. Ordene og medoplevelsen må barnet få fra disse som kender og forstår verden bedre end det selv gør, og som har ansvar for barnets livskvalitet og udvikling. Fortællingerne må dække de faktiske forhold, ikke udelade centrale temaer, og anerkende barnets oplevelse, værdi og værdighed.

 

Psykolog og specialist i klinisk børnepsykologi Haldor Øvreeide vil vise og forklare, hvordan vi med opmærksomhed på barnets sociale egenskaber og evne til at indgå i udviklingsfremmende dialog, kan føre samtaler med barnet, og samtidig hjælpe os til at forstå og støtte barnet bedre.

 

Konferencens andet tema handler om inddragelse af børn. For inddragelse af børn er blevet det ’nye sort’. Men er inddragelse altid godt og hvad mener vi egentlig, når vi siger inddragelse? Hvorfor inddrage, hvorfor ligeværdighed og hvilke udfordringer, muligheder og dilemmaer er der for inddragelse af børnenes perspektiver i det pædagogiske arbejde i forskellige institutionelle kontekster.

 

Sociolog og professor Hanne Warming vil i sit oplæg kombinere teoretisk og forskningsbaseret viden med konkrete eksempler, deltager-refleksion samt introducere til metoder/redskaber til inddragelse af børnenes perspektiver.

 

Program

9:00:    Morgenkaffe

9:30:   ”Børn skal høres, men lad de voksne træffe beslutningerne”, oplæg ved Haldor Øvreeide, herunder dialog og pauser

12:00: Frokost

13:00: ”Børneperspektiver. Børn som ligeværdige medspillere i pædagogisk arbejde”, oplæg og dialog ved Hanne Warming, herunder dialog

14:30: Kaffepause

14:45: Oplæg og dialog fortsat ved Hanne Warming

15:45: Afrunding på konferencen

15:50: Tak for i dag

 

Om oplægsholderne

Haldor Øvreeide, psykolog og specialist i klinisk børnepsykologi. Driver egen behandlingspraksis i Norge. Han underviser og vejleder både nationalt og internationalt.

Haldor Øvreeide har bl.a. skrevet ’At tale med børn’ (Hans Reitzel Forlag, 2009) og ’Utviklingsstøtte. Foreldrefokusert arbeid med barn(Cappelen Damm. m.fl., 2011).

 

 

 

Hanne Warming, sociolog, tidligere medlem af Børnerådet og ansat som professor i barndomssociologi på Roskilde Universitet. Før da arbejdede hun i forskellige daginstitutioner.

Hanne Warming har bl.a. skrevet ’Børneperspektiver: Børn som ligeværdige medspillere i pædagogisk og socialt arbejde’ (Akademisk Forlag, 2001), ’Tillid i socialt og pædagogisk arbejde med børn og unge’ (Akademisk Forlag, 2016) samt ’Det dobbelte blik’ (NOTA, 2019). ’Se styrkerne i det særlige hos børn og unge i udsatte positioner’ (Akademisk Forlag, 2017).

 

Pris & tilmelding

Medlemmer af BUPL: 395 kroner

PLS’ere, pensionister og ledige: Gratis

Øvrige faggrupper under FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation): 1.000 kroner

Tilmeldingen er bindende, og BUPL refunderer ikke eventuelle udgifter til vikar, p-afgift, transport m.v.

 

Hvis du allerede var tilmeldt den 17. marts 2020

Var du allerede tilmeldt konferencen “At tale med børn”, da den var planlagt til den 17. marts 2020, så gælder din bindende tilmelding stadig (du behøver derfor ikke at tilmelde dig igen). Dog dispenserer vi fra bindingen, hvis du er forhindret i at deltage den 10. november. Men det kræver, at du hurtigst muligt uden omkostninger melder afbud til administrativ medarbejder Tina L. Maaberg (35 46 56 13). Hun kan også svare på andre spørgsmål vedrørende arrangementet.

Afbud

Tilmeldingen er bindende, men bliver du forhindret i at deltage, kan du sende en BUPL-kollega i stedet for. Du skal blot sende os en mail (ostjylland@bupl.dk) med BUPL-kollegaens navn senest torsdag den 4. november 2020, kl. 12. – Under alle omstændigheder vil vi gerne have besked, da der er forplejning til arrangementet.

 

Sted

Konferencen finder sted i Centralværkstedet, Værkmestergade 9, 8000 Aarhus C.

 

 

Målgrupper

Pædagoger og ledere, der er medlem af BUPL Århus og BUPL Østjylland, er velkomne på konferencerne.

 

Det skal du selv være særlig opmærksom på

Vi forbeholder os ret til at ændre i programmet, stedet etc., hvorfor du selv bør holde dig opdateret på denne side. Du vil nemlig heller ikke modtage en reminder-mail op til selve arrangementet.

Tid og sted

 • Tirsdag den 10. november 2020
 • Kl.09.00 - 15.50
 • Centralværkstedet, Værkmestergade, Aarhus C, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 4. november 2020 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2020-11-10 09:00:00 2020-11-10 15:50:00 Europe/Copenhagen At tale med børn (Østjylland & Århus) Du får på konferencen indsigt i, hvordan du med opmærksomhed på barnets sociale egenskaber og evne til at indgå i udviklingsfremmende dialog kan føre samtaler og dermed støtte barnet bedre. Herudover handler konferencen om, hvilke udfordringer, muligheder og dilemmaer er der, når vi inddrager børnenes perspektiver i det pædagogiske arbejde? Konferencen finder sted den 10. november 2020 (bemærk ny dato). Centralværkstedet, Værkmestergade, Aarhus C, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål til arrangementet, så ring til faglig konsulent Bente Christensen på 35 46 56 12.