Storkøbenhavn: Hvad har coronatiden lært os om unge, ensomhed og længsel efter fællesskaber? - BUPL

Log ind

ARRANGEMENTER

Storkøbenhavn: Hvad har coronatiden lært os om unge, ensomhed og længsel efter fællesskaber?


Kom med til digital formiddagscafé med ungdomsforsker Helle Rabøl Hansen. Med udgangspunkt i et nedlukket Danmark vil Helle bl.a. stille skarpt på ensomhed under corona og det ungeliv, der ikke kunne udleves, ligesom hun vil pege på pædagogiske opmærksomhedspunkter i relationsarbejdet med unge i skole og fritid.


Mange unge oplevede en ny form for ensomhed under corona, hvor alt det som hører til et ungeliv ikke kunne udleves. Andre unge fordoblede den oplevelse af ensomhed, de i forvejen var ramt af. På tværs af ungemiljøer findes dog en gruppe, der følte sig beskyttet af skolegang og studier bag skærm frem for at skulle præstere på den sociale scene. Hvad siger disse spor fra coronaforskningen om unges behov, unges fællesskaber, tilhør og udfordringer i et samfund, der vil have det mest mulige ud af de kommende voksne?

Dette oplæg præsenterer nye forskningsfund fra etnografiske undersøgelser fra et nedlukket Danmark i foråret 2020 og efterår/vinter 2021. Helle Rabøl Hansen foreslår også en række pædagogiske opmærksomhedspunkter i relationsarbejdet med unge i skole og fritid.

Oplægsholder
Ungdomsforsker Helle Rabøl Hansen. Postdoc/Aarhus Universitet-DPU og tilknyttet NO!SE, Network of Independent Scholars (in) Education.

Målgruppe
Pædagoger og ledere i BUPL Storkøbenhavn. Især dem der arbejder indenfor skole og fritid.

Der er i alt 300 pladser til webinaret. Pladserne fordeles i prioriteret rækkefølge til:

 1. Medlemmer af BUPL Storkøbenhavn
 2. Medlemmer af BUPL
 3. Øvrige

Der kan derfor blive tale om at nogle derfor mister deres plads, men vi krydser fingre for at alle kommer med.

Pris
Gratis og der er ingen vikardækning

Tid og sted

 • Onsdag den 28. april 2021
 • Kl.09.30 - 11.30
 • Bupl Storkøbenhavn, Lindevænget, Ballerup, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 21. april 2021 12:00.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-04-28 09:30:00 2021-04-28 11:30:00 Europe/Copenhagen Storkøbenhavn: Hvad har coronatiden lært os om unge, ensomhed og længsel efter fællesskaber? Kom med til digital formiddagscafé med ungdomsforsker Helle Rabøl Hansen. Med udgangspunkt i et nedlukket Danmark vil Helle bl.a. stille skarpt på ensomhed under corona og det ungeliv, der ikke kunne udleves, ligesom hun vil pege på pædagogiske opmærksomhedspunkter i relationsarbejdet med unge i skole og fritid. Bupl Storkøbenhavn, Lindevænget, Ballerup, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Jon Olufson joo@bupl.dk