Log ind

ARRANGEMENTER

Specialpædagogisk konference 2019


Konferencen er for alle, der har specialpædagogiske arbejdsopgaver. Det kan være dig, der arbejder med børn, unge eller voksne, som har et fysisk eller psykisk handicap, som har en diagnose eller som er socialt udsatte.


Hvornår: 14. marts 2019 kl. 10.00 – 16.30. Der bliver serveret morgenmad fra kl. 9.30.

Hvor: Odeon i Odense


BUPL’s specialpædagogiske konference sætter fokus på den nye viden på området og, hvordan vi som pædagoger bliver endnu bedre til at arbejde med børn, unge og voksne der har særlige udfordringer.

Dagen vil byde på tre fællesoplæg:

 • Troels W. Kjær er hjerneforsker, overlæge og professor ”Potentialer og udfordringer ved børn og unge med diagnoser”.
  Troels W. Kjær; Hjerneforsker, overlæge ved Neurofysiologisk Afdeling på Roskilde Sygehus og professor ved Københavns Universitet. Han er en af landets førende eksperter inden for hjernen, og han bruges ofte som ekspert i medierne. Blandt andet medvirker han i programmerne om ”De Skjulte talenter”
 • Jesper Dammeyer ph.d., cand.psyk ”Hvordan støtter man deltagelse i sociale sammenhænge for børn, unge og voksne med handicap”.
  Jesper Dammeyer; Ph.d., cand.psyk og lektor ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Jesper Dammeyer har siden 2005 år forsket i pædagogiske og psykiske aspekter ved fysiske og psykiske handicap og er leder af forskningscenteret Sundheds- og Handicappsykologi.
 • Kirsten Elisa Petersen, Ph.d, Lektor, DPU, Aarhus Universitet ”Forbedring af udsatte børn og unges hverdag og livsforhold, gennem forebyggende socialpædagogiske indsatser”.
  Kirsten Elisa Petersen; Ph.d, Lektor, DPU, Aarhus Universitet. Forsker særligt i udsatte børn og unge, deres opvækst og hverdagsliv og i velfærdsstatens indsatser rettet mod denne gruppe børn og unge, herunder pædagogers arbejde inden for både dagtilbud, fritids- og ungdomsklubber og socialpædagogiske indsatser.

Derudover vil der være 3 masterclass´, hvor relevante oplægsholdere vil grave dybere ned i målgruppen, og formidle praksisnær viden.

Du skal vælge den af de tre nedenstående masterclass’, som du helst vil deltage i:

 • Børn og unge med diagnoser – pædagogens rolle og ekspertise.
  Indsatser i forbindelse med diagnosticerede børn og unge involverer samarbejde mellem flere fagligheder, som forventes at bidrage med forskellige perspektiver til fælles løsninger. Men hvad karakteriserer den ekspertise pædagoger bringer til bords, og hvordan bør denne ekspertise vægtes ift. andre bidrag? I dette oplæg fortæller Rolf Hvidtfeldt om pædagogers ofte underkendte rolle i det tværfaglige arbejde, samt hvilke udfordringer og muligheder man bør være opmærksom på.
 • Handicapsyn og deres betydning for pædagogisk arbejde med børn, unge og voksne med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.
  I oplægget sættes der fokus forskellige handicapsyn og handicapmodeller og deres betydning for pædagogisk praksis og, hvordan handicapsyn og modeller kan være med til udfordre og udvide professionelles syn på mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. Formålet er, at bidrage til refleksion over, hvilke syn og forståelser af handicap professionelle såsom pædagoger har af personer med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser og derfor bringer med sig ind i mødet med disse børn, unge og voksne.
  Gitte Lyng Rasmussen er lektor ved pædagoguddannelsen Københavns Professionshøjskole / specialiseringen social- og specialpædagogik. PHD studerende ved RUC IMT.
 • Forældresamarbejde med udsatte børn og unge dagtilbud, skole/SFO samt fritids- og klubområdet.
  Ole Nielsen og Bent Madsen sætter spot på hvilke fagligheder, udviklingsperspektiver og potentialer der er i spil, når pædagogerne samarbejder med forældrene. Og hvordan kan den daglige praksis og organisering se ud, når der skal skabes rum for samarbejdet.

Pris:
Arrangementet koster 200 kr. for BUPL-medlemmer og 1000 kr. for ikke BUPL-medlemmer.

Tid og sted

 • Torsdag den 14. marts 2019
 • Kl.10.00 - 16.30
 • ODEON, Odeons Kvarter, Odense, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 25. februar 2019 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2019-03-14 10:00:00 2019-03-14 16:30:00 Europe/Copenhagen Specialpædagogisk konference 2019 Konferencen er for alle, der har specialpædagogiske arbejdsopgaver. Det kan være dig, der arbejder med børn, unge eller voksne, som har et fysisk eller psykisk handicap, som har en diagnose eller som er socialt udsatte. ODEON, Odeons Kvarter, Odense, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Dorte Wittchen
  dw@bupl.dk