Log ind

ARRANGEMENTER

Signalement af specialpædagogisk faglighed – et online professionsarrangement i BUPL Midtsjælland


Få forskerens karakteristik af specialpædagogisk virksomhed og et billede af, hvad der kendetegner pædagogers faglige tilgange og kompetencer. Ved Bent Madsen, InklusionsAkademiet, ekstern lektor, Aarhus Universitet.


Bemærk: Arrangementet afholdes online. Tilmelding er nødvendigt.

Både i den politiske debat, i kommunale forvaltninger og blandt pædagoger bliver begrebet ’specialpædagogik’ anvendt i mange forskellige betydninger og dækker over et bredt sammensat praksisfelt med forskellige målgrupper. Men hvad karakteriserer specialpædagogisk virksomhed, og hvad karakteriserer pædagogers faglige tilgange og kompetencer?

En hovedkonklusion er, at det ikke er muligt at identificere ’det specialpædagogiske område’ og ’den specialpædagogiske praksis’ som en sammenhængende pædagogisk praksis, der klart kan afgrænses i forhold til almenområderne. Tværtimod tyder meget på, at grænserne mellem det almene, det specialpædagogiske og socialpædagogiske område er under opløsning. Det skyldes, at specialpædagogisk praksis formes af den konkrete målgruppe, de institutionelle rammer og særlige kommunale indsatser.

Forskerne bag projektet har undersøgt den specialpædagogiske virksomhed på fire praksisområder: dagtilbuds-, skole/SFO-, fritids- og klubområdet samt det forebyggende og dagbehandlende område. Dette med en ambition om at tegne et billede af de forskellige praksisformer specialpædagogikken antager, når den udøves af pædagoger under forskellige lovgivninger og institutionelle rammer.

Få nye perspektiver på de krav og udfordringer de forskellige praksisområder medfører, med afsæt i Bents erfaringer fra projektet.

Link til rapport: https://bupl.dk/wp-content/uploads/2018/05/filer-folder_signalement_af_specialpaed_faglighed.pdf

 

Deltagere: Medlemmer af BUPL Midtsjælland

Tid og sted

 • Mandag den 28. marts 2022
 • Kl.10.00 - 12.00
 • Bupl Midtsjælland, Nykobbelvej, Slagelse, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 28. marts 2022 08:00.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2022-03-28 10:00:00 2022-03-28 12:00:00 Europe/Copenhagen Signalement af specialpædagogisk faglighed – et online professionsarrangement i BUPL Midtsjælland Få forskerens karakteristik af specialpædagogisk virksomhed og et billede af, hvad der kendetegner pædagogers faglige tilgange og kompetencer. Ved Bent Madsen, InklusionsAkademiet, ekstern lektor, Aarhus Universitet. Bupl Midtsjælland, Nykobbelvej, Slagelse, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Pia Ungstrup Petersen
  Næstformand, faglig sekretær
  Direkte: +45 35 46 57 92
  Mobil: +45 24 28 74 95
  Mail: midt@bupl.dk

   

  Susie Møller
  Sekretær, webredaktør
  Direkte: +45 35 46 57 98
  Email: midt@bupl.dk