Log ind

ARRANGEMENTER

Pædagogisk Forsamling 2021


Du er som medlem af BUPL Østjylland inviteret til Pædagogisk Forsamling. Her møder du både en tryllekunstner og en professor i psykologi! De vil give dig redskaber til at huske bedre og drøfte dannelsesbegrebet, samt hvad du som pædagog konkret kan gøre i dit arbejde. Mød op den 7. oktober 2021 på VIA i Aarhus N.


Et program og et kollegialt samvær, der lyser efteråret op

Tag din kollega under armen og indled efteråret med en fælles tur til Pædagogisk Forsamling 2021 i BUPL Østjylland. Til at varme jer på bliver I beværtet godt og får både underholdende oplæg, der styrker hukommelsen og fagligt input til dannelsesbegrebet. – Men tilmeld jer hurtigt, for traditionen tro er der rift om pladserne!

Du, din kolleger og – hvem ved, måske I støder på gamle studiekammerater (?) – møder på dette års Pædagogisk Forsamling tryllekunstner og foredragsholder Ole Larsen samt professor i psykologi Svend Brinkmann. Inden foredragene kan du besøge forskellige stande, hvor du også kan hente personlig og professionel inspiration.

Program

17:00:  Spisning

17:55:  Velkomst ved formand Anne Grethe Rosenberg, BUPL Østjylland

18:00:   “Sådan holder du hjernen skarp” ved Ole Larsen, der på en underholdende måde gennem små øvelser og effektive teknikker vil træne hukommelse. Med de redskaber i rygsækken er du herefter godt rustet til at tackle de mange små afbrydelser i hverdagen. Dagen efter Pædagogisk Forsamling modtager alle deltagere et link til Ole Larsens ebog “Skridt for skridt-guide til bedre hukommelse” ganske gratis!

18:40:   “Dannelse i præstationssamfundet” ved Svend Brinkmann. Han vil føre os ind i en samfundsanalyse, der fokuserer på tidens tendenser i pædagogikken, som går mere og mere i retning af krav om konstant kompetenceudvikling og selvoptimering. Som en modvægt til dette vil han introducere til en tænkning om dannelse og diskutere:

 • hvad er dannelsens muligheder i et præstationssamfund?
 • hvad kan man som pædagog gøre i arbejdet med mennesker?

Herudover vil Svend Brinkmann berøre emner som:

 • aktuelle samfundstendenser
 • psykisk trivsel og mistrivsel hos børn og unge
 • dannelsesteori i et pædagogisk, psykologisk og filosofisk lys

19:25:   Kaffepause

19:45:   Foredrag/dialog fortsat ved Svend Brinkmann

21:00:   Tak for i dag ved formand Anne Grethe Rosenberg, BUPL Østjylland

 

Om oplægsholderne

Ole LarsenOle Larsen har i mere end 25 år arbejdet med at træne deltageres hukommelse og fokusering gennem sit arbejde som professionel tryllekunstner.

Læs mere om Ole Larsen her.

 

 

Svend BrinkmannSvend Brinkmann, professor i psykologi (AAU). Aktuelt forsker han i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg som psykologisk og kulturelt fænomen. Han er vært for P1-radioprogrammet Brinkmanns briks.

Læs mere om Svend Brinkmann her.

 

 

 

 

Disse stande møder du på Pædagogisk Forsamling

Ude foran auditoriet, hvor Ole Larsen og Svend Brinkmann skal holde oplæg, finder du følgende stande:

 • Karriererådgivning for pædagoger
 • BUPL’s uddannelsesindsats og professionsstrategi
 • Væksthus for Ledelse
 • Clavis Erhvervspsykologi
 • Ungdomsringen
 • VIA’s efter- og videreuddannelse

 

Tilmelding & eventuelt afbud

Det er nødvendigt, at du melder dig til, hvis du ønsker at deltage. Det gør du til højre på siden.

Bliver du senere forhindret, så meld hurtigst muligt afbud, da der højest sandsynligt står et andet medlem på spring til pladsen. Du melder afbud ved at sende en mail til lopt@bupl.dk.

BEMÆRK: BUPL Østjylland yder ikke refusion for kørsel, p-billet etc.

Tid og sted

 • Torsdag den 7. oktober 2021
 • Kl.17.00 - 21.05
 • VIA University College - Campus Aarhus N, Hedeager, Aarhus, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 29. september 2021 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-10-07 17:00:00 2021-10-07 21:05:00 Europe/Copenhagen Pædagogisk Forsamling 2021 Du er som medlem af BUPL Østjylland inviteret til Pædagogisk Forsamling. Her møder du både en tryllekunstner og en professor i psykologi! De vil give dig redskaber til at huske bedre og drøfte dannelsesbegrebet, samt hvad du som pædagog konkret kan gøre i dit arbejde. Mød op den 7. oktober 2021 på VIA i Aarhus N. VIA University College - Campus Aarhus N, Hedeager, Aarhus, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål til selve arrangementets indhold, så kontakt formand Anne Grethe Rosenberg (anr@bupl.dk; 20 10 14 31)

  Har du spørgsmål til tilmeldingen, eller ønsker du at melde afbud, så kontakt administrativ medarbejder Louise Preisel Thomassen (lopt@bupl.dk; 35 46 56 05)