Log ind

ARRANGEMENTER

Online temadag: Stærke arbejdsfællesskaber – også efter Corona (Aarhus)


Den 15. april kan I høre Pernille Steen Pedersen give viden og input til, hvordan vi kan arbejde videre i forhold til at styrke det psykiske arbejdsmiljø både nu, og når en mere normal hverdag igen kan gøre sit indtog i institutionerne i både dagtilbud, skoler/SFO og klubber.


Da Coronapandemien ramte os, og den eneste måde at bryde smittekæden på, var at holde afstand og skære de sociale bånd over, skete der noget interessant. Vi blev opmærksomme på, hvor vigtige disse bånd er. Og vi er blevet opmærksomme på, hvor nødvendig det menneskelige samvær er for os.
Netop en styrkelse af samarbejdskulturen, på en arbejdsplads, har optaget forsker fra CBS, Pernille Steen Pedersen.

Hvad er det for mekanismer, vi som menneske kan opleve, når vi er udsat for forandringer? Hvordan reagerer man, når den man skal samarbejde med, reagerer helt anderledes, end man selv gør?

Den 15. april kan I høre Pernille give svar på disse spørgsmål og samtidig give os viden og input til, hvordan vi kan arbejde videre i forhold til at styrke det psykiske arbejdsmiljø både nu, og når en mere normal hverdag igen kan gøre sit indtog i institutionerne i både dagtilbud, skoler/SFO og klubber.
I vil her også få mulighed for at få hendes input til nogle af de konkrete dilemmaer, I står i lige nu. Derudover vil hun også introducere nye gratis forskningsbaserede forebyggelsesværktøjer, som er målrettet både ledere og medarbejdere til at sætte stressforebyggelse på dagsordenen.

Pernille Steen Pedersen

Pernille Steen Pedersen er ph.d. og ansat som adjunkt på CBS, Institut for ledelse, Politik og Filosofi.

Hun har i sin forskning blandt andet samarbejdet med en række daginstitutioner om at udvikle forskningsmaterialer til at arbejde med stressforebyggelse.

I sin forskning har hun beskrevet, hvordan følelse af skam dukker op som et nyt arbejdsmiljøproblem i forbindelse med et stort arbejdspres.

Program

9.00-9.30: Præsentation af forskning: ‘Skam, anerkendelse og stærke arbejdsfællesskaber – et nyt perspektiv på stresshåndtering’.

9.35 – 9.45: Spørgsmål fra deltagere

9.45 – 9.50: Introduktion til gruppeøvelse/workshop: Pernille og monopolet

9.50 – 10.05: Gruppearbejde. Hver gruppe formulerer dilemmaer med en moralsk konflikt.

10.05 – 10.15: Plenum og feedback

10.15 – 10.35: Præsentation af forbyggende værktøjer: ‘En oplyst anerkendelsesrejse – nye værktøjer til at håndtere skam i et arbejdsfællesskab’.

Afrunding og mulighed for spørgsmål til sidst.

10.45: Temadagen slutter.

Målgruppe: Arbejdsmiljørepræsentanter, tillidsrepræsentanter og ledere, medlem af BUPL Århus.

Tid og sted

 • Torsdag den 15. april 2021
 • Kl.09.00 - 10.45
 • Sendes online fra BUPL-huset, Kystvejen 17, 8000
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 14. april 2021 14:00.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-04-15 09:00:00 2021-04-15 10:45:00 Europe/Copenhagen Online temadag: Stærke arbejdsfællesskaber – også efter Corona (Aarhus) Den 15. april kan I høre Pernille Steen Pedersen give viden og input til, hvordan vi kan arbejde videre i forhold til at styrke det psykiske arbejdsmiljø både nu, og når en mere normal hverdag igen kan gøre sit indtog i institutionerne i både dagtilbud, skoler/SFO og klubber. Sendes online fra BUPL-huset, Kystvejen 17, 8000 BUPL

  Spørgsmål

  Næstformand Helle Ebsen, hee@bupl.dk