Log ind

ARRANGEMENTER

Temadag: Dansk pædagogisk udviklingsbeskrivelse (Østjylland)


Tag med på en temadag i BUPL Østjylland, hvor du sammen med Anna Marie Langhoff Nielsen, socialpædagog og kandidat i pædagogisk antropologi, får foldet materialet "Dansk Udviklingsbeskrivelse" ud, og ikke mindst finder ud af, hvordan du kan benytte den i din pædagogiske praksis. Temadagen finder sted den 6. oktober 2021, kl. 8:30-12:30.


Temadagen handler om

I pædagogisk praksis er der krav om dokumentation af børns læring, udvikling og trivsel, hvilket forudsætter målrettede pædagogiske indsatser. Når pædagoger fx er bekymrede for et barns udvikling, læring og trivsel, eller når der er tale om børn, der oplever udfordringer i dagtilbuddet, sker det ofte på en baggrund af en indberetning af barnets forudsætninger og miljøet omkring barnet. Hertil benytter mange materialet “Dansk Pædagogisk Udviklingsbeskrivelse 0-6 år” (DPU).

Materialet “Dansk Pædagogisk Udviklingsbeskrivelse 0-6 år” bidrager med:

 • viden om barnets forudsætninger
 • en vurdering af, hvor barnets zone for nærmeste udvikling ligger
 • tydeliggørelse af hvilke mål og metoder, der kan være relevante for den pædagogiske indsats

 

I bogen “DPU i praksis” (J. Lyhne & A.M. Langhoff Nielsen, Dansk Psykologisk Forlag) går forfatterne skridtet videre. Her præsenteres læseren for veje til en styrket pædagogisk indsats, herunder:

 • et kvalificeret grundlag for arbejdsprocessen
 • en styrket systematik
 • omsætning af pædagogisk observation til praksis gennem SMITTE-modellen
 • formulering af meningsfulde mål med SMART-mål
 • evaluering og evalueringsmetoder

 

Det får du med hjem

Du får en indføring i hele processen fra en begyndende bekymring for barnets udvikling, trivsel og læring til udredning, didaktisk planlægning og dokumentation af indsatsen. Du vil komme til at arbejde med egne cases i udvalgte dele af processen.

Kurset tager udgangspunkt i føromtalte bog “DPU i praksis”, som kan købes med rabat på temadagen.

Program:

08:30:   Morgenkaffe

09:00:   “Dansk Pædagogisk Udviklingsbeskrivelse”, oplæg ved Anna Marie Langhoff Nielsen – herunder dialog og pauser

12:30:   Sandwich& tak for i dag

 

Om oplægsholderen

Portræt af oplægsholderen Anna Marie L. NielsenAnna Marie Langhoff Nielsen, socialpædagog og kandidat i pædagogisk antropologi. Hun har mange års erfaring inden for normal- og specialområdet på både børne- og voksenområdet.

Anna Marie L. Nielsen har arbejdet som småbørnskonsulent og VISO-specialist samt undervist i neuro- og specialpædagogik på bl.a. VIA UC og VISS.

 

 

Pris & tilmelding

Medlemmer af BUPL:   200 kroner

PLS’er, pensionister & ledige:   Gratis

Øvrige faggrupper under FH (Fagbev.’ens Hovedorg.):    750 kroner

Din tilmelding er bindende.

Bemærk, at BUPL ikke refunderer udgifter til fx p-plads, kørsel, vikardækning mm.

Mød trygt op

Du kan trygt møde op til arrangementet, hvor vi alle tager ansvar for at mindske smitterisikoen. Vi sørger for afstand og stiller gratis mundbind og håndsprit til rådighed.

Målgrupper

Til temadagen er pædagoger og ledere, der er medlem af BUPL, velkomne.

Afbud

Din tilmelding er bindende, men bliver du forhindret i at deltage, kan du overdrage din plads til en BUPL-kollega. Du skal blot sende en mail til BUPL Østjylland (ostjylland@bupl.dk) senest den 28. september 2021, kl. 12 med din BUPL-kollegas navn.

Under alle omstændigheder vil vi gerne have, at du melder afbud af hensyn til forplejningen.

 

Hvis du allerede var tilmeldt den 27. november 2020

Var du allerede tilmeldt temadagen “Dansk pædagogisk udviklingsbeskrivelse” (tidligere “Nye veje i pædagogisk praksis”), da den var planlagt til den 27. november 2020 eller den 20. januar 2021, så gælder din bindende tilmelding stadig (du behøver derfor ikke at tilmelde dig igen).

Dog dispenserer vi fra bindingen, hvis du er forhindret i at deltage den 6. oktober 2021. Men det kræver, at du hurtigst muligt uden omkostninger melder afbud til faglig konsulent Bente Christensen (35 46 56 12).

 

Eventuelle ændringer i arrangementet

Vi forbeholder os ret til at ændre i programmet, datoen, stedet mv., hvis det bliver nødvenligt. Eventuelle ændringer i ovennævnte sender vi direkte besked om til de tilmeldte via Min Side. Det er derfor vigtigt, at holde sig selv orienteret via Min Side.

Gå til Min Side (brug fx NemID til at logge på)

Tid og sted

 • Onsdag den 6. oktober 2021
 • Kl.08.30 - 12.30
 • BUPL Østjylland, Kystvejen 17, 8000 Aarhus C
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 23. september 2021 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-10-06 08:30:00 2021-10-06 12:30:00 Europe/Copenhagen Temadag: Dansk pædagogisk udviklingsbeskrivelse (Østjylland) Tag med på en temadag i BUPL Østjylland, hvor du sammen med Anna Marie Langhoff Nielsen, socialpædagog og kandidat i pædagogisk antropologi, får foldet materialet "Dansk Udviklingsbeskrivelse" ud, og ikke mindst finder ud af, hvordan du kan benytte den i din pædagogiske praksis. Temadagen finder sted den 6. oktober 2021, kl. 8:30-12:30. BUPL Østjylland, Kystvejen 17, 8000 Aarhus C BUPL

  Spørgsmål

  Hasr du spørgsmål til temadagens indhold, kan du kontakte faglig konsulent Bente Christensen (35 46 56 12).

   

  Har du spørgsmål til online-tilmeldingen, kan du kontakte administrativ medarbejder Louise Preisel Thomassen (35 46 56 05).