Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: Tur til Den Gamle By


Tag på en hyggelig tur til Den Gamle By med BUPL MidtVestjylland og få et spændende indblik i børnenes, kvindernes og familielivets historie.


Vi tager med bus fra Holstebro og Herning og sætter kursen mod Den Gamle By i Aarhus på en sjælden historisk rejse, hvor du sammen med pædagogkolleger fra landsdelen får muligheden for at opleve historiens vingesus både på egen hånd og ved en spændende rundvisning. Vi får bl.a. lejlighed til at undersøge, hvordan 1800-tallets industrialisering betød store ændringer i både kvinders og børns hverdag.

Børneopdragelse fra 1800 til 1974
Rundvisningen giver et indblik i børns arbejde, som bidrag til familiens økonomi, opdragelse, skole og sociale forhold. På Legetøjsmuseet fortælles om børns leg og legetøj, der har været en vigtig faktor i opdragelsen til voksenlivets roller. Og i daginstitutionen fra 1974 ses, hvordan den moderne daginstitution langsomt tager form.

I bussen vil være morgenmad og efter rundvisningen vil BUPL MidtVestjylland være værter ved en let anretning til frokost. Efter besøget kører bussen mod opsamlingsstederne i Herning og Holstebro.

Om arrangementet:

Turen går til Den Gamle By, der gennem indsamling, bevaring, forskning og formidling belyser de danske købstæders historie, herunder næringsliv, livsformer og bygningskultur.

Transport:

Der er fælles buskørsel med opsamling:

 • Kl. 07.30 Holstebro Banegård (overfor BUPL MidtVestjylland)
 • Kl. 08.10 F24 på Absalonsvej Herning (overfor Herning Centret)
 • Kl. 10.00 Ankomst til Den Gamle By
 • Kl. 15.30 Retur fra Den Gamle By
Målgruppe:

Medlemmer, der arbejder med børn og unge og som interesserer sig for samfundets og pædagogprofessionens historie. NB – der er plads til 50 personer.

Forplejning:

Der er fuld forplejning på dagen.

Tid og sted

 • Lørdag den 18. september 2021
 • Kl.10.00 - 15.30
 • Den Gamle By, Aarhus C - (Opsamling med bus i Holstebro og Herning)
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 3. september 2021 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-09-18 10:00:00 2021-09-18 15:30:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: Tur til Den Gamle By Tag på en hyggelig tur til Den Gamle By med BUPL MidtVestjylland og få et spændende indblik i børnenes, kvindernes og familielivets historie. Den Gamle By, Aarhus C - (Opsamling med bus i Holstebro og Herning) BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte faglig sekretær Johnny Gaardsdal, jga@bupl.dk, og kasserer Britta Bundgaard, btb@bupl.dk.