Log ind

ARRANGEMENTER

AFLYST – MidtVestjylland: Trivsel og leg i daginstitutioner


Arrangementet er desværre aflyst grundet for få tilmeldinger. Alle tilmeldte har fået besked.


Børns trivsel i daginstitutioner
Grethe Kragh-Müller vil indlede dagen med at give et brushup på børns udvikling, da det er et vigtigt afsæt, når vi arbejder med børns trivsel, samt hvordan vi styrker denne. Hun vil inddrage undersøgelser om, hvad børn selv fortæller, der får dem til at trives i børnehaven.

Grethe Kragh-Müller vil komme omkring følgende spørgsmål:

 • Børns udviklingspsykologiske udgangspunkt – hvad er børn i stand til at forstå og hvad er vigtigt for deres trivsel i forhold til deres alderstrin?
 • Hvorfor er det vigtigt, at vi lader børn være børn?
 • Hvorfor er gode relationer afgørende for børns trivsel?
 • Hvordan kan vi styrke børns trivsel i daginstitutioner?

Styrk voksnes legedeltagelse og skab gode legemuligheder for alle børn i daginstitutioner
Børn leger for at lege og samtidig lærer de ofte en masse, mens de leger, udforsker og eksperimenterer. Vi kan som voksne komme til at fokusere primært på læringen, så legens magi forsvinder og måske ebber legen ud. Vi kan modsat også bidrage i legefællesskaber med respekt for legens væsen og børnenes perspektiver.

Gitte Bork vil inspirere til:

 • Leg og børneperspektiver som grundlæggende i jeres styrkede pædagogiske læreplan og pædagogiske praksis.
 • At skabe deltagelsesmuligheder for alle børn i legefællesskaber.
 • At styrke legerepertoire, valg af roller og positioner i legefællesskaber.
Oplægsholdere:

Grethe Kragh-Müller er børnepsykolog og lektor i pædagogisk psykologi. Hun forsker bl.a. i børns daginstitutionsliv og kvalitet i daginstitutioner samt børneliv og børns relationer til jævnaldrende og søskende. Hun har bl.a. deltaget i dokumentarserien ”Børns hemmelige verden” og senest i programmet ”Eksperimentet med vores børn”.

Gitte Bork er pædagog, cand.mag.pæd. og lege-entusiast. Hun har en lang erfaring som pædagog og har bl.a. arbejdet som støtte- og PPR-pædagog m.m. Hun har i dag eget konsulentfirma, Lege- og relationspraksis, hvor relationer, leg, kommunikation og pædagogisk udvikling i daginstitutioner er centrale omdrejningspunkter.

Målgruppe:

Medlemmer, der arbejder med børn i 0-6-årsalderen. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

Forplejning:

Der er fuld forplejning på dagen. Der serveres morgenkaffe/te med brød fra kl. 09.00-09.30.

Tid og sted

 • Tirsdag den 15. juni 2021
 • Kl.09.00 - 15.00
 • Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, Sports Allé 6, 7480 Vildbjerg
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 8. juni 2021 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-06-15 09:00:00 2021-06-15 15:00:00 Europe/Copenhagen AFLYST – MidtVestjylland: Trivsel og leg i daginstitutioner Arrangementet er desværre aflyst grundet for få tilmeldinger. Alle tilmeldte har fået besked. Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, Sports Allé 6, 7480 Vildbjerg BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionskonsulent Marlene Gram Berthelsen, mrm@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.