Log ind

ARRANGEMENTER

AFLYST/UDSAT: MidtVestjylland: Temadag for praktikvejledere


BUPL MidtVestjylland, Socialpædagogerne Midt- og Vestjylland samt VIA Pædagoguddannelsen Viborg inviterer til temadag for praktikvejledere.


En dag for praktikvejledere, ledere og andre der samarbejder med pædagogstuderende og interesserer sig for praktikvejlederens rolle i forhold til de studerende. Dagen består af faglige input, gruppedrøftelser og valgfrie workshops. Dagen giver inspiration og tid til refleksion over læringsmuligheder i praktikken.

 

PROGRAM

09.00 Velkomst og rammesætning v. Poul Folmersen, Peter Sandkvist og Jonna Uhre

09.15 Fra praktiksted til uddannelsessted – praktikstedets bidrag til udvikling af professionsidentitet hos den pædagogstuderende v/ Line Togsverd og Jan Jaap Rothuizen

10.15 Gruppedrøftelser af oplægget

10.45 Pause

11.00 Workshop runde 1

12.00 Frokost

12.45 Praktikkoordinatorens hjørne v/ Martin Ladefoged Johnsen
Oplæg og gruppedrøftelser

13.45 Tag kaffen med ud i workshops

14.00 Workshop runde 2

15.00 Afslutning i workshop

 

Læs om de fem workshops
Workshop A

Fra vejleder til bedømmer v/ Mia Andersen
Undervejs i praktikken skal vejleder vejlede og støtte den studerendes læring og udvikling. Ved praktikkens afslutning deltager praktikvejlederen i den mundtlige prøve og bedømmer, om den studerende lever op til praktikkens kompetencemål. Vi arbejder med, hvad der ligger i rolleskiftet fra vejleder til bedømmer, og hvad der ligger i bedømmerrollen.

Workshop B

Hvor skal de lære det henne? v/ BUPL MidtVestjylland
Ofte konstateres det, at dimittender ikke kan ret meget om forældre- eller pårørendesamarbejde. Hvordan kan vi arbejde med disse områder i praktikken?
Hvordan får vi studerende inddraget i forældresamarbejde, svære samtaler mm – så vi sikrer, at de lærer det?

Workshop C

Hvordan er de studerende forberedt og rustet til praktikken? v/ Martin Ladefoged Johnsen
Hvad har de studerende med sig i praktik fra undervisning, praktikforberedelse og studiedage? Hvordan kan praktikstedet gribe dette og arbejde videre med den studerendes læring?

Workshop D

Praktikstedet og leders betydning for den studerende v/ Socialpædagogerne
Den studerende har ofte en primær vejleder, men hele praktikstedet og lederen har også en stor rolle for læring. Hvordan arbejder vi med udvikling af de læringsmuligheder, der ligger i inddragelse af flere parter?

Workshop E

Den 4. praktik og bachelorprojektet v/ underviser
De studerende er i 4. praktik i forbindelse med bachelorprojekt. Hvordan sikrer vi en god tilrettelæggelse heraf, hvilken rolle har praktikstedet og hvad kan praktikstedet ”få ud af” 4. praktik?

Tid og sted

 • Mandag den 20. april 2020
 • Kl.09.00 - 15.00
 • Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 13. april 2020 23:55.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2020-04-20 09:00:00 2020-04-20 15:00:00 Europe/Copenhagen AFLYST/UDSAT: MidtVestjylland: Temadag for praktikvejledere BUPL MidtVestjylland, Socialpædagogerne Midt- og Vestjylland samt VIA Pædagoguddannelsen Viborg inviterer til temadag for praktikvejledere. Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, kan du kontakte professionskonsulent Marlene Gram Berthelsen på mrm@bupl.dk.