Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: Rytmik og leg i daginstitutioner


Vi sætter fokus på udviklende miljøer i daginstitutionen med blik for rytmik og musik og for legens univers.


Remser, musik og rytmik giver fonologisk og sproglig opmærksomhed

Når vi benytter os af remselege, rytmik og musik sammen med børnene og øger fokus på kroppens og sprogets rytme, stimuleres børnenes fonologiske opmærksomhed, og giver sproget musik og mening.

Det rytmiske fokus understøtter ordenes stavelser, hvilket er en vigtig forudsætning for sprogtilegnelse, selvværd og den kommende læse- og skrivelyst. Således har det rytmiske sprog ikke blot stor betydning for børns læring fremover, men også for motivation, fællesskab, bevægelyst og generel motorisk udvikling. Rytmen sidder dybt i os helt fra starten, og i dette oplæg har Lotte Salling simple ideer med til at øge fokus på det rytmiske sprog via fortælling, remser og oplæsningsaktiviteter, hvor alle kan være med.

Styrk pædagogers legedeltagelse og skab gode legemuligheder for alle børn i daginstitutioner

Børn leger for at lege og samtidig lærer de ofte en masse, mens de leger, udforsker og eksperimenterer. Vi kan komme til at fokusere primært på læringen, så legens magi forsvinder og måske ebber legen ud. Vi kan modsat også bidrage i legefællesskaber med respekt for legens væsen og børnenes perspektiver.

Gitte Bork vil inspirere til:

 • Leg og børneperspektiver som grundlæggende i jeres styrkede pædagogiske læreplan og pædagogiske praksis.
 • At skabe deltagelsesmuligheder for alle børn i legefællesskaber.
 • At styrke legerepertoire, valg af roller og positioner i legefællesskaber.
Oplægsholdere:

Lotte Salling er psykomotorisk terapeut og forfatter. Hun er bedst kendt for sine børne- og fagbøger, der henholdsvis har fokus  på barnets sprog og krop i læsningen og sprogstimulering af børn. Hun er uddannet bevægelsespædagog og arbejder til daglig med børn og sprogindlæring.

Gitte Bork er pædagog, cand.mag.pæd. og lege-entusiast. Hun har en lang erfaring som pædagog og har bl.a. arbejdet som støttepædagog og PPR-konsulent m.m. Hun har i dag eget konsulentfirma ”Lege- og relationspraksis” hvor relationer, leg, kommunikation og pædagogisk udvikling i daginstitutioner er centrale omdrejningspunkter.

Målgruppe:

Medlemmer, der arbejder med børn i 0-6-årsalderen. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

Forplejning:

Der er fuld forplejning på dagen. Der servers morgenkaffe/te og brød fra kl. 9.00-9.30.

Tid og sted

 • Onsdag den 14. september 2022
 • Kl.09.00 - 15.00
 • Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, Sports Allé 6, 7480 Vildbjerg, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 31. august 2022 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2022-09-14 09:00:00 2022-09-14 15:00:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: Rytmik og leg i daginstitutioner Vi sætter fokus på udviklende miljøer i daginstitutionen med blik for rytmik og musik og for legens univers. Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, Sports Allé 6, 7480 Vildbjerg, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionskonsulent Maria Brockhoff, mkbb@bupl.dk, eller næstformand Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.