MidtVestjylland: Pædagogiske rutiner og hverdagspædagogik (Digitalt) - BUPL

Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: Pædagogiske rutiner og hverdagspædagogik (Digitalt)


Alle de rutiner – forskellige funktioner og daglige gøremål, der knytter sig til de opgaver, der er i daginstitutioner ift. børnenes grundlæggende behov for søvn, mad, påklædning osv. – udgør en omfattende del af hverdagslivet og pædagogikken.


Det pædagogiske potentiale i rutiner 

Søren Smidt vil fortælle, hvordan vi med fordel kan sætte meget mere fokus på rutinerne og det pædagogiske potentiale heri. Der foregår levet liv, læring og pædagogik i garderoben, ved de daglige måltider, på badeværelset og når børnene ankommer og hentes i daginstitutionen. Alt sammen er fyldt med læring – og af stor betydning, når man kigger på hverdagen i daginstitutioner som helhed. Netop dét at se på det pædagogiske læringsmiljø over hele dagen, er et centralt element i den styrkede pædagogiske læreplan, som Søren derfor også vil inddrage
i sit oplæg.

Søren Smidt vil denne aften komme omkring:

 • Hvorfor det er meningsfuldt for børnene at blive inddraget og være
  aktører i daglige pædagogiske rutiner.
 • Hvordan organiseringen af rutinerne har et stort potentiale ift. at
  fremme børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse.
 • Hvordan rutinerne kan være med til at udfolde den styrkede pædagogiske
  læreplan i praksis.

Der vil i oplægget indgå mange konkrete eksempler fra praksis fra udviklings- og forskningsprojekter.

Praktiske oplysninger:

Medlemsarrangementet er digitalt. Du vil nogle få dage før afholdelse få tilsendt en mail om, hvordan du tilgår arrangementet.

Oplægsholder:

Søren Smidt er cand.psych. og ph.d. på Københavns Professionshøjskole. Han har gennem flere år været involveret i en lang række forskellige projekter med fokus på pædagogiske rutiner og hverdagspædagogik. Han holder foredrag og er bl.a. medforfatter til “Pædagogiske rutiner i dagtilbud”.

Målgruppe:

Medlemmer, der arbejder med børn i 0-6-årsalderen. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

Tid og sted

 • Onsdag den 20. januar 2021
 • Kl.19.00 - 20.30
 • Foregår digitalt - BUPL MidtVestjylland, Stationsvej 8a, 7500 Holstebro
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 19. januar 2021 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-01-20 19:00:00 2021-01-20 20:30:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: Pædagogiske rutiner og hverdagspædagogik (Digitalt) Alle de rutiner – forskellige funktioner og daglige gøremål, der knytter sig til de opgaver, der er i daginstitutioner ift. børnenes grundlæggende behov for søvn, mad, påklædning osv. – udgør en omfattende del af hverdagslivet og pædagogikken. Foregår digitalt - BUPL MidtVestjylland, Stationsvej 8a, 7500 Holstebro BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionskonsulent Marlene Gram Berthelsen, mrm@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.