Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: Pædagoger på ældreområdet


Hvordan sættes den pædagogfaglige viden i spil i arbejdet med ældre? Rikke Jensen deler sine metoder til at arbejde målrettet med relationer i ældreplejen; hvad der fungerer godt og kan være værdifuldt for borgerne – og hvor der kan være udfordringer.


Rikke belyser, hvordan man som fast omsorgsmedarbejder skaber en god relation til en borger – og hvilke ansvar og opgaver, som følger med dét, at være en borgers kontaktperson. Derudover vil hun præsentere en praksismetode, som bidrager til en bred vifte af pædagogiske redskaber til at skabe den gode relation.

Med udgangspunkt i sin bog ”Skab den gode relation” vil Rikke udfolde relationsmetoden, der kan benyttes af medarbejdere, som arbejder med mennesker med kognitive funktionsnedsættelser – f.eks. demente. Det er en metode i fire simple trin, som bringer deltageren gennem en minipædagogisk analyse af en udvalgt borger – og resulterer i, at hver deltager udvælger specifikke pædagogiske redskaber til at afprøve i relationen med borgeren.

Oplægget er en perspektivering og en opfrisker på noget, som egentlig er en selvfølgelighed, men som man glemmer i hverdagens travlhed. Rikke vil give inspiration og invitere til dialog om arbejdet indenfor omsorgsarbejdet, hvor kvaliteten af plejen afhænger af relationen.

Oplægsholder

Rikke Jensen er foredragsholder og forfatter til bogen “Skab den gode relation”. Hun er tidligere demenskoordinator og er nu leder af Aktivitetscentret Midtpunktet på Plejecentret Sølund. Hun har en diplomuddannelse i ledelse og er uddannet proceskonsulent.

Målgruppe

Medlemmer, der arbejder – eller har lyst at arbejde – indenfor ældreområdet. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

Forplejning

Der serveres formiddagskaffe mellem kl. 09.00-09.30. Der er fuld forplejning på dagen.

Har du bemærkninger, fx til forplejningen, bedes du skrive dette i kommentarfeltet, når du tilmelder dig.

Tid og sted

 • Mandag den 18. februar 2019
 • Kl.09.00 - 15.00
 • BUPL MidtVestjylland, Stationsvej 8a, 7500 Holstebro
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 8. februar 2019 23:55.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2019-02-18 09:00:00 2019-02-18 15:00:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: Pædagoger på ældreområdet Hvordan sættes den pædagogfaglige viden i spil i arbejdet med ældre? Rikke Jensen deler sine metoder til at arbejde målrettet med relationer i ældreplejen; hvad der fungerer godt og kan være værdifuldt for borgerne – og hvor der kan være udfordringer. BUPL MidtVestjylland, Stationsvej 8a, 7500 Holstebro BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionsmedarbejder Mette Kølbæk Pedersen, mkp@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.