Log ind

ARRANGEMENTER

AFLYST – MidtVestjylland: Pædagogen som trivselsaktør i udskolingen


Undersøgelser viser, at børn og unges trivsel falder i udskolingen. Anbefalingen er derfor en øget prioritering af trivselsindsatser på disse klassetrin og ofte bliver pædagoger positivt fremhævet i forbindelse med trivselsarbejde.


ARRANGEMENTET ER AFLYST.

 

Nyt forskningsprojekt med fokus på pædagogens rolle
Kun hver sjette skole bruger pædagoger i 7.-10. klasse, hvorved pædagogers trivselsindsats i udskolingen er et uudfoldet og underbelyst felt. I BUPL-forskningsprojektet ”Pædagogen som trivselsaktør i udskolingen” har Lea Ringskou og David Thore Gravesen sammen med pædagoger, børn og unge som medforskere skabt viden om børn og unges trivsel, synliggjort eksisterende indsatser og afprøvet en række nye trivselsindsatser. Projektet har fundet sted i fire udskolingsklasser på fire forskellige skoler.

Lea og David vil, sammen med pædagoger fra projektet, fortælle om:

 • Hvad børn og unge selv siger om deres trivsel og ikke mindst om hvad, der skal til for at øge deres trivsel i udskolingen.
 • Eksempler på allerede eksisterende trivselsindsatser.
 • Dét idékatalog, der er kommet ud af projektet. Et idékatalog med de nye trivselsindsatser, pædagogerne i projektet, har afprøvet i udskolingen.

Udover at Lea og David vil dele viden, idéer og tanker fra projektet, er der afsat tid til fælles drøftelser om pædagogens trivselsarbejde i udskolingen. De er interesserede i at få erfaringer i spil samt tanker og input til, hvordan pædagogen fremadrettet kan fungere som trivselsaktør i udskolingen.

Oplægsholdere:
David Thore Gravesen er pædagog, lektor og ph.d. Han underviser på VIA Pædagoguddannelse i Viborg og fungerer desuden som forskningsleder for VIAs forskningsprogram ”Hverdagsliv og fritidspædagogik”.
Lea Ringskou er pædagog og lektor. Hun underviser på VIA Pædagoguddannelse i Viborg og sidder som forskningsmedarbejder i forskningsprogrammet ”Hverdagsliv og fritidspædagogik”.
Desuden deltager to pædagoger fra projektet.

Målgruppe:
Medlemmer, der arbejder på skole- og fritidsområdet. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

Forplejning:
Der serveres let aftensmad mellem kl. 17.30-18.00, senere kaffe/te med sødt.

Tid og sted

 • Tirsdag den 24. august 2021
 • Kl.17.30 - 21.00
 • VIA University College - Campus Viborg, Prinsens Allé 22, 8800 Viborg
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 16. august 2021 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-08-24 17:30:00 2021-08-24 21:00:00 Europe/Copenhagen AFLYST – MidtVestjylland: Pædagogen som trivselsaktør i udskolingen Undersøgelser viser, at børn og unges trivsel falder i udskolingen. Anbefalingen er derfor en øget prioritering af trivselsindsatser på disse klassetrin og ofte bliver pædagoger positivt fremhævet i forbindelse med trivselsarbejde. VIA University College - Campus Viborg, Prinsens Allé 22, 8800 Viborg BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionskonsulent Marlene Gram Berthelsen, mrm@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.