Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: Neuroaffektiv teori og praksis


Vi ser ofte børn, som begavelsesmæssigt ligger inden for normalområdet, og som har en almindelig sproglig og motorisk udvikling, men som har store følelsesmæssige vanskeligheder.


Om oplægget

Disse børn frustreres nemt, er ofte impulsstyrede, kan være indesluttede og være svære at fornemme i kontakten. De kan have svært ved at aflæse andre, mangler empati, har svært ved at overholde sociale spilleregler og normer, samt have svært ved at mentalisere.

Oplægget vil indeholde en kort introduktion til neuroaffektiv udviklingspsykologi. Knud Hellborn vil præsentere, hvilke samspil der bidrager til udvikling af sunde neurale funktioner i hjernen, selvreguleringskompetencer og social adfærd. Derudover vil han fortælle, hvordan man gennem leg og aktiviteter kan skabe udvikling hos barnet.

Knud vil give et overblik over den neuroaffektive forståelsesramme i forhold til børns følelsesmæssige udvikling, deres evne til tilknytning og forståelse af psykiske vanskeligheder.

Oplægget vil indeholde:

  • Beskrivelse af, hvordan følelsesmæssig og personlighedsmæssig udvikling foregår på hierarkisk forbundne niveauer.
  • Kort gennemgang af niveauerne frem til udviklingen og modningen af de mentaliserende funktioner.
  • Hvordan kan man gå fra teoretiske principper til konkret praksis.

Formiddagen vil byde på en vekselvirkning mellem oplæg, filmklip, eksempler fra praksis og refleksioner.

Efter Knud Hellborns oplæg vil der over middag være afsat tid til erfaringsudveksling på tværs inden en fælles afslutning, hvor vi retter fokus på etik i det pædagogisk arbejde.

Oplægsholder

Knud Hellborn er psykolog og arbejder til dagligt med undervisning, udredning, terapi og tilrettelæggelse af behandlingsforløb samt implementering af neuroaffektiv udviklingspsykologi som forståelsesramme på både special- og almenområdet. Han er uddannet hos Susan Hart og Marianne Bentzen og er sammen med disse medudvikler af NUSSA, som er et udviklings- og legebaseret børnegruppeprogram. Knud er certifi ceret supervisor i Bruce Perrys udredning, Neurosequential Model of Therapeutics (NMT) hos Perrys Child Trauma Academy i Houston.

Målgruppe

Medlemmer, der arbejder i PPR, støtte- og ressourceteams. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også meget velkomne.

Forplejning

Der vil være fuld forplejning på dagen.

Tid og sted

  • Tirsdag den 6. november 2018
  • Kl.09.00 - 15.00
  • Søgaarden, Søgårdvej 1, 7451 Sunds

Tilmelding

Tilmeldingsfrist:
Senest den 23. oktober 2018 23:55.
TILMELD DIG
Tilføj begivenhed til kalender 2018-11-06 09:00:00 2018-11-06 15:00:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: Neuroaffektiv teori og praksis Vi ser ofte børn, som begavelsesmæssigt ligger inden for normalområdet, og som har en almindelig sproglig og motorisk udvikling, men som har store følelsesmæssige vanskeligheder. Søgaarden, Søgårdvej 1, 7451 Sunds BUPL

Spørgsmål

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionsmedarbejder Mette Kølbæk Pedersen, mkp@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.