Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: Når pædagoger møder forældre


Samarbejdet med forældre er en uundgåelig del af pædagogers hverdag i daginstitutioner såvel som i skole og fritidstilbud, men det er langt fra altid klart, hvilke forventninger, de voksne har til hinanden, når de mødes. Karen Ida Dannesboe vil denne aften fortælle om forældresamarbejde i et todelt oplæg.


Når opdragelse ikke kun er forældrenes sag

Første del af oplægget vil handle bredt om forældresamarbejde i en tid, hvor forældreansvar og opdragelsesspørgsmål ofte er på den politiske dagsorden. Med afsæt i eksempler fra daginstitutioner og skoler vil oplægget fokusere på, hvordan pædagoger her skaber normer og rammer for mødet med forældre, og hvordan man som pædagog kan forholde sig til og reflektere over det komplekse samarbejde.

Tillid, tid og teknologi i forældresamarbejdet

Anden del af oplægget går tættere på hverdagens møde mellem forældre og pædagoger. I disse år er der et øget politisk fokus på, at det er vigtigt med et tillidsfuldt samarbejde, men det er ofte uklart, hvad tillid egentlig handler om.

Karen Ida vil i oplægget præsentere opmærksomhedspunkter i forhold til følgende spørgsmål:

 • Hvad opleves som tillidsfuldt af forældre i mødet med pædagogisk praksis?
 • Hvad betyder familiers og institutioners hverdagsorganisering og tidsrytmer for tillid?
 • Hvad betyder brugen af digitale teknologier som AULA for tilliden?
Oplægsholder:

Karen Ida Dannesboe har en ph.d. i pædagogisk antropologi og er ansat ved DPU med tilknytning til Center for Daginstitutionsforskning. Hun forsker primært i børns hverdagsliv på tværs af institutioner, samt forhold mellem daginstitutioner/ skole og familie.

Målgruppe:

Alle medlemmer, der har interesse.

Forplejning:

Der serveres let aftensmad mellem kl. 17.30-18.00, senere kaffe/te med sødt.

Tid og sted

 • Mandag den 24. januar 2022
 • Kl.17.30 - 21.00
 • VIA University College - Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 16. januar 2022 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2022-01-24 17:30:00 2022-01-24 21:00:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: Når pædagoger møder forældre Samarbejdet med forældre er en uundgåelig del af pædagogers hverdag i daginstitutioner såvel som i skole og fritidstilbud, men det er langt fra altid klart, hvilke forventninger, de voksne har til hinanden, når de mødes. Karen Ida Dannesboe vil denne aften fortælle om forældresamarbejde i et todelt oplæg. VIA University College - Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionskonsulent Maria Brockhoff, mkbb@bupl.dk, eller næstformand Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.