Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: Når forældresamarbejdet udfordrer


I pædagogisk praksis rettes der kontinuerligt et stort fokus på forældresamarbejdet. Det sker ikke uden grund, idet undersøgelser viser, at netop forældresamarbejdet er vigtigt for både børn, forældre og pædagoger. Men det er også en udfordring.


Om oplægget

Oplægget har til hensigt at inspirere og ruste til at arbejde med forældresamarbejde – også når det udfordrer. Udfordringerne kan bero på mange årsager og kan blive et komplekst element i det pædagogiske arbejde. Jørgen Rønsholdt vil tage udgangspunkt i relationspsykologien, hvis grundteser gennemgås, og præsentere en kvalitativ dansk undersøgelse om forældresamarbejde med fokus på forældres perspektiver.

Følgende spørgsmål vil være centrale for aftenens oplæg:

  • Hvordan blander vi os, når forældrene eller barnet har det svært?
  • Hvad er vores rolle som pædagoger?
  • Hvad kan vi gøre for at skabe fælles refleksion?
  • Hvordan hjælper vi med at skabe større forståelse for hinanden?

Jørgen vil bl.a. præsentere forskellige modeller, der illustrerer forældresamarbejdets dynamikker og som kan bruges i arbejdet med forældresamarbejde, samt til at højne kvaliteten af dette.

Oplægsholder

Jørgen Rønsholdt har arbejdet som psykolog de sidste 20 år. Han er leder af Center for Dynamisk Psykologi. Derudover er han foredragsholder og har undervist på bl.a. ICDP og RARRT-uddannelser. Jørgen har desuden skrevet flere bøger om relationspsykologi.

Forplejning

Der serveres let aftensmad mellem kl. 17.30-18.00, senere kaffe/te med sødt.

Tid og sted

  • Mandag den 8. oktober 2018
  • Kl.17.30 - 20.30
  • VIA University College, Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg

Tilmelding

Tilmeldingsfrist:
Senest den 24. september 2018 23:55.
TILMELD DIG
Tilføj begivenhed til kalender 2018-10-08 17:30:00 2018-10-08 20:30:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: Når forældresamarbejdet udfordrer I pædagogisk praksis rettes der kontinuerligt et stort fokus på forældresamarbejdet. Det sker ikke uden grund, idet undersøgelser viser, at netop forældresamarbejdet er vigtigt for både børn, forældre og pædagoger. Men det er også en udfordring. VIA University College, Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg BUPL

Spørgsmål

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionsmedarbejder Mette Kølbæk Pedersen, mkp@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.