Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: Når antallet af diagnoser til børn og unge stiger


NY DATO: 16. november 2021. Allerede tilmeldte medlemmer får besked via mail.


I løbet af få år er der sket en markant stigning i antallet af børn og unge, der får en psykiatrisk diagnose. Søren Hertz vil stille skarpt på, hvad denne udvikling betyder.

Oplægget vil illustrere, hvilken betydning det har, når vi forstår børns adfærd og symptomer ikke blot som karakteristika, men som kommunikation og dermed invitationer til deres omgivelser. Børn og unges symptomer og særlige vanskeligheder skal tages alvorligt. Derfor må vi have fokus på kompleksiteten, sammenhængene og den indlejrede kommunikation.

Søren Hertz vil bl.a. komme omkring følgende spørgsmål:

 • Hvad er det, vi marginaliserer, når vi individualiserer?
 • Hvad er det, vi mister, når vi bliver optaget af, hvad børnene fejler?
 • Hvordan får vi opbygget fællesskaber, der rækker udover symptombilledet?
 • Hvordan får vi fokus på fællesskaber, der rækker udover institution og skole?
 • Hvad får vi øje på, når vi forstår børns adfærd som kommunikation og dermed invitationer til andre?

Børnene hjælper os – de er vores bedste manualer

Den røde tråd i oplægget vil blive: Børn og unge er ikke problemet. De viser problemet. Dagen vil bevæge sig fra de mindste detaljer til de største sammenhænge, fra de personlige møder til den forskning, som ligger bag og dermed ind i et insisterende fokus på uanede muligheder.

Oplægsholder:

Søren Hertz er børne- og ungdomspsykiater samt medstifter af Metalog. Han har skrevet ”Børne- og ungdomspsykiatri – nye perspektiver og uanede muligheder”, der placerer hans fag i en anden forståelsesramme. I 2017 udkom Søren Hertz’ anden bog “Børn og unge, psykiatri og samfund.”

Målgruppe:

Medlemmer, der arbejder i PPR, støtte- og ressourceteams. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

Forplejning:

Der er fuld forplejning på dagen. Der serveres morgenkaffe/te med brød fra kl. 09.00-09.30.

Tid og sted

 • Tirsdag den 16. november 2021
 • Kl.09.00 - 14.30
 • DGI-Huset Herning, Kousgaards Pl. 3, 7400 Herning
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 2. november 2021 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-11-16 09:00:00 2021-11-16 14:30:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: Når antallet af diagnoser til børn og unge stiger NY DATO: 16. november 2021. Allerede tilmeldte medlemmer får besked via mail. DGI-Huset Herning, Kousgaards Pl. 3, 7400 Herning BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionskonsulent Marlene Gram Berthelsen, mrm@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.