Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: Hjerne, leg og dannelse


Den styrkede pædagogiske læreplan retter fokus på, at daginstitutioner skal fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse – og at legen skal være grundlæggende. Men skal børn så kun lege noget bestemt eller har legen betydning i sig selv?


Leg som en væsentlig betingelse for udvikling

Alle børn leger, hvis de får chancen, og allerhelst med andre børn. Leg er bemærkelsesværdig ens på tværs af pattedyrarter. Leg er simpelthen børns foretrukne aktivitet og måde at være sammen med andre børn på.

Nye undersøgelsesmetoder indenfor hjerneforskning og psykologisk forskning kan i dag dokumentere, at børn ikke blot leger som tidsfordriv. Leg er en væsentlig betingelse for at udvikle børns hjerner for slet ikke at tale om, hvor vigtig leg er for at styrke børns fortsatte nysgerrighed, motivation og lærelyst.

Hjerneforskning om leg

Den nyeste hjerneforskning har således testet forskellige typer af lege – også frie lege – for at finde ud af, hvordan de påvirker børns hjerner og udvikling.

Ann Elisabeth Knudsen vil denne aften rette fokus på netop hjerne, leg og dannelse, blandt andet med afsæt i følgende:

 • Kan nogle typer af lege f.eks. modvirke børns stress?
 • Dannelse med børn – hvilken betydning har det for børns selvopfattelse og selvværd og hvad gør vi i praksis?
 • Hvordan hjælper forskellige typer af lege, og en dannelsespraksis med børn, børnene til at blive velfungerende, glade, motiverede og lærelystne?
Oplægsholder:

Ann Elisabeth Knudsen er cand. mag. og lektor i dansk og psykologi med særligt fokus på neuropsykologi og hjerneforskning. Ann Elisabeth holder foredrag, deltager i skiftende forskningsprojekter og har også medvirket i en lang række interviews i aviser, tidsskrifter, radio og tv; alt sammen i forhold til hendes viden om hjernens udvikling og funktion.

Målgruppe:

Medlemmer, der arbejder med børn i 0-6-årsalderen. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

Forplejning:

Der serveres let aftensmad mellem kl. 17.30-18.00, senere kaffe/te med sødt.

Tid og sted

 • Onsdag den 23. marts 2022
 • Kl.17.30 - 21.00
 • VIA University College - Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 9. marts 2022 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2022-03-23 17:30:00 2022-03-23 21:00:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: Hjerne, leg og dannelse Den styrkede pædagogiske læreplan retter fokus på, at daginstitutioner skal fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse – og at legen skal være grundlæggende. Men skal børn så kun lege noget bestemt eller har legen betydning i sig selv? VIA University College - Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionskonsulent Maria Brockhoff, mkbb@bupl.dk, eller næstformand Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.