Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: Fokus på overgangspædagogik


Anja Hvidtfeldt Stanek har gennem flere år forsket i overgangspædagogik. Hun har bl.a. fulgt en gruppe børn i deres sidste år i børnehaven og gennem deres to første år i skolen, hvor hun bl.a. studerede, hvordan børn skaber og udvikler fællesskaber i overgangen fra børnehave til skole.


Børneparat skole og skoleparate børn
Anja har desuden undersøgt, hvilke forskellige ’alternative’ modeller for overgange, herunder tidlig SFO-start, der i øjeblikket arbejdes med. Tidlig SFO-start er mange steder lanceret som en blid overgangsfase, men helt så enkelt og uproblematisk er den fremrykkede skolestart ikke, ifølge Anja. Tidlig SFO-start er først og fremmest et spørgsmål om at indføre en billigere praksis og det udgangspunkt bør vi være ærlige om, hvis vi vil lykkes med at bygge bro mellem børnehave og skole, vurderer hun.

Denne aften vil Anja, med afsæt i sin forskning, fortælle om:

 • Overgangspædagogik.
 • Udvikling af fællesskaber i overgangen mellem børnehave og skole.
 • Tidlig SFO-start og hvordan vi bedst kan understøtte børns opstart her og i skolen.
 • Børne-, forældre- og pædagogperspektiv på, hvad skoleparathed ér og hvordan skoleparathed ser ud i hhv. børnehave, (tidlig) SFO og i skolestarten.
Oplægsholder:

Anja Hvidtfeldt Stanek er lektor ved Syddansk Universitet og arbejder bl.a. med pædagogisk forskning centreret om hverdagslivet for børn i daginstitution, skole, familie, sundhedssystemer mv. Herunder samskabende pædagogik mellem børnehave og skole.

Målgruppe:

Medlemmer, der arbejder med børn i overgangen mellem børnehave og skole. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

Forplejning:

Der serveres let aftensmad mellem kl. 17.30-18.00, senere kaffe/te med sødt.

Tid og sted

 • Onsdag den 22. september 2021
 • Kl.17.30 - 21.00
 • VIA University College - Campus Skive, Dalgas Allé 20, 7800 Skive
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 6. september 2021 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-09-22 17:30:00 2021-09-22 21:00:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: Fokus på overgangspædagogik Anja Hvidtfeldt Stanek har gennem flere år forsket i overgangspædagogik. Hun har bl.a. fulgt en gruppe børn i deres sidste år i børnehaven og gennem deres to første år i skolen, hvor hun bl.a. studerede, hvordan børn skaber og udvikler fællesskaber i overgangen fra børnehave til skole. VIA University College - Campus Skive, Dalgas Allé 20, 7800 Skive BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionskonsulent Marlene Gram Berthelsen, mrm@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.