Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: Fokus på fritidspædagogikken (Holstebro)


Vær med til at kickstarte et forår, hvor BUPL MidtVestjylland sætter fokus på fritidspædagogikkens vigtige plads i børnelivet; denne aften med mulighed for inspiration og erfaringsudveksling.


Tilbage til fremtiden!

Nils Falk Hansen vil med sit oplæg tage jer med i et tilbageblik på værdier og tilgange og kaster blikket mod fremtidens mulige fritidspædagogik.

Fritidspædagogikkens stærke historiske værdier og tilgange er vigtigere end nogensinde før. Vi bevæger os langsomt men sikkert ud af et målstyringsparadigme, som har omformet de pædagogiske institutioner for børn og unge til mellemstationer på vejen mod uddannelse og arbejdsmarked. Nu ser vi en bred uddannelsespolitisk bevægelse hen over hele det politiske spektrum, som problematiserer nulfejlskulturen og uddannelsessystemets konstante krav om performance og karakterræs.

Tiden kalder på en revitalisering af fritidspædagogiske miljøer, hvor legen, fordybelsen, nysgerrigheden, de kreative udtryksformer og de forpligtende fællesskaber danner rammen om et godt børne- og ungeliv. Hvordan former vi fremtidens fritidspædagogiske landskab, hvilke udfordringer står vi overfor, og hvad kan fortidens stolte traditioner bidrage med i den sammenhæng? Det er de centrale temaer i Nils Falk Hansens oplæg.

Inspiration og erfaringsudveksling

Efter oplægget vil der være en workshop, hvor I får mulighed for at dele inspiration og erfaringer fra jeres praksisser samt ønsker til fremtidens fritidspædagogik.

I foråret følger BUPL MidtVestjylland op på dette arrangement med de otte kommunale medlemsmøder: Fokus på fritidspædagogikken – Hvad ønsker I?. Du er selvfølgelig velkommen til at deltage, uanset om du deltager i efterfølgende arrangementer om fritidspædagogik.

Oplægsholder:

Nils Falk Hansen er uddannet pædagog, cand.pæd.soc. og er Ph.d.-studerende på DPU, hvor han forsker i pædagogens rolle i børns sociale fantasileg og er tidligere lektor på pædagoguddannelsen. Han har arbejdet med udviklingsprojekter, forskning og undervisning med fokus på kunst, kreativitet og æstetik i børnehøjde de senere år.

Målgruppe:

Medlemmer, der arbejder i skole, SFO, fritidshjem og klub. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

Forplejning:

Der serveres let aftensmad mellem kl. 17.30-18.00, senere kaffe/te med sødt.

Tid og sted

 • Torsdag den 10. februar 2022
 • Kl.17.30 - 21.00
 • VIA University College - Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 26. januar 2022 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2022-02-10 17:30:00 2022-02-10 21:00:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: Fokus på fritidspædagogikken (Holstebro) Vær med til at kickstarte et forår, hvor BUPL MidtVestjylland sætter fokus på fritidspædagogikkens vigtige plads i børnelivet; denne aften med mulighed for inspiration og erfaringsudveksling. VIA University College - Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionskonsulent Maria Brockhoff, mkbb@bupl.dk, eller næstformand Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.