MidtVestjylland: Den vigtige følelsesmæssige omsorg i vuggestuen - BUPL

Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: Den vigtige følelsesmæssige omsorg i vuggestuen


Vuggestuelivet har stor betydning for børns udvikling. Denne aften vil Thomas Gitz-Johansen, med afsæt i bl.a. tilknytningsteorier, rette særligt fokus på betydningen af den følelsesmæssige omsorg for 0-2-årige børn i vuggestuen.


Vuggestuepædagogik mellem læring og omsorg
Vuggestuepædagogikken har siden 2004 været underlagt de nationale læreplaner og nu den styrkede pædagogiske læreplan – og der har generelt været et stærkt fokus på børns læring og kompetenceudvikling. Feltarbejde i en vuggestue viser dog, at arbejdet med vuggestuebørn i høj grad
drejer sig om at give børnene den grundlæggende omsorg for deres følelsesmæssige og psykologiske behov.

Vuggestuebørns omsorgsbehov
I oplægget vil Thomas fremlægge sine resultater fra observationer i en vuggestue og han vil særligt diskutere, hvad der er vuggestuebørns omsorgsbehov, når de er i institution.

Thomas vil således præsentere følgende elementer, som grundlæggende i en omsorgspædagogik for vuggestuebørn:

 • Tryghed
 • Tilknytning
 • Affektregulering
 • Følelsesmæssig afstemning
 • Indlevelse
 • Intersubjektivitet
Oplægsholder:

Thomas Gitz-Johansen er lektor ved Roskilde Universitets Institut for Mennesker og Teknologi, samt Barndoms-, Ungdoms- og Familielivsforskning og er tilknyttet Center for Daginstitutionsforskning.

Målgruppe:

Medlemmer, der arbejder med børn i 0-2-årsalderen. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

Forplejning:

Der serveres let aftensmad mellem kl. 17.15-17.45, senere kaffe/te med sødt.

Tid og sted

 • Tirsdag den 18. maj 2021
 • Kl.17.15 - 20.45
 • VIA University College - Campus Viborg, Prinsens Allé 22, 8800 Viborg
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 4. maj 2021 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-05-18 17:15:00 2021-05-18 20:45:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: Den vigtige følelsesmæssige omsorg i vuggestuen Vuggestuelivet har stor betydning for børns udvikling. Denne aften vil Thomas Gitz-Johansen, med afsæt i bl.a. tilknytningsteorier, rette særligt fokus på betydningen af den følelsesmæssige omsorg for 0-2-årige børn i vuggestuen. VIA University College - Campus Viborg, Prinsens Allé 22, 8800 Viborg BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionskonsulent Marlene Gram Berthelsen, mrm@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.