Vuggestuelivet har stor betydning for børns udvikling. Denne aften vil Thomas Gitz-Johansen, med afsæt i bl.a. tilknytningsteorier, rette særligt fokus på betydningen af den følelsesmæssige omsorg for 0-2-årige børn i vuggestuen.
Vuggestuepædagogik mellem læring og omsorg
Vuggestuepædagogikken har siden 2004 været underlagt de nationale læreplaner og nu den styrkede pædagogiske læreplan – og der har generelt været et stærkt fokus på børns læring og kompetenceudvikling. Feltarbejde i en vuggestue viser dog, at arbejdet med vuggestuebørn i høj grad
drejer sig om at give børnene den grundlæggende omsorg for deres følelsesmæssige og psykologiske behov.
Vuggestuebørns omsorgsbehov
I oplægget vil Thomas fremlægge sine resultater fra observationer i en vuggestue og han vil særligt diskutere, hvad der er vuggestuebørns omsorgsbehov, når de er i institution.
Thomas vil således præsentere følgende elementer, som grundlæggende i en omsorgspædagogik for vuggestuebørn:
Thomas Gitz-Johansen er lektor ved Roskilde Universitets Institut for Mennesker og Teknologi, samt Barndoms-, Ungdoms- og Familielivsforskning og er tilknyttet Center for Daginstitutionsforskning.
Medlemmer, der arbejder med børn i 0-2-årsalderen. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.
Der serveres let aftensmad mellem kl. 17.15-17.45, senere kaffe/te med sødt.
TAGS
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionskonsulent Marlene Gram Berthelsen, mrm@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.