Log ind

ARRANGEMENTER

AFLYST – MidtVestjylland: Børn online – hvad gør vi? (Digitalt)


Arrangementet er desværre aflyst grundet for få tilmeldinger. Alle tilmeldte får direkte besked.


iPads, robotter og digitalkameraer m.m. har gjort deres indtog, men hvad de præcis skal bruges til og gøre godt for, er stadig et åbent spørgsmål for mange. Stine Liv Johansen vil denne aften diskutere, hvorfor det er en opgave for pædagoger at sætte fokus på den digitale dannelse.

Digital dannelse gennem leg, fællesskab og pædagogik
Danske børn er flittige brugere af digitale teknologier. Men der er stor forskel på, hvordan de får hjælp og støtte til at begå sig digitalt – både i hjemmet, daginstitutionen og skolen. Undersøgelser viser, at de fleste børn bruger digitale redskaber konsumerende frem for producerende, og der er sociale og kønsmæssige forskelle på, i hvor høj grad de er kreative og skabende med teknologi.

Det betyder, at børnene har forskellige forudsætninger for at kunne forholde sig kritisk og kreativt til de digitale mediers muligheder. Det er en udfordring, fordi det er igennem leg, eksperimenter og kreative fællesskaber, at børn og unge danner deres kritiske perspektiv og myndighed som medborgere i en digital virkelighed.

Pædagogers vigtige bidrag i det digitale liv
”Det digitale” og de dannelsesopgaver, der knytter sig hertil, er et vilkår, som pædagoger må forholde sig til. Børn og unge har brug for relevante voksne, som har mod på at engagere sig i deres digitale liv og som kan hjælpe dem med at agere i en verden, hvor etiske spørgsmål om samtykke, privatliv og algoritmer presser sig på.

Alt dette vil Stine inspirere til i sit oplæg med efterfølgende diskussion, hvor hun vil sætte digital pædagogik på dagsordenen – både i det store perspektiv og gennem konkrete eksempler fra praksis.

Oplægsholder:

Stine Liv Johansen er lektor, ph.d., fra Center for Børns Litteratur og Medier på Aarhus Universitet og formand for Medierådet for Børn og Unge.

Målgruppe:

Medlemmer, der arbejder i skole, SFO, fritidshjem og klub. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

Tid og sted

 • Mandag den 3. maj 2021
 • Kl.17.30 - 21.00
 • (Foregår digitalt) BUPL Midtvestjylland
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 19. april 2021 23:59.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2021-05-03 17:30:00 2021-05-03 21:00:00 Europe/Copenhagen AFLYST – MidtVestjylland: Børn online – hvad gør vi? (Digitalt) Arrangementet er desværre aflyst grundet for få tilmeldinger. Alle tilmeldte får direkte besked. (Foregår digitalt) BUPL Midtvestjylland BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionskonsulent Marlene Gram Berthelsen, mrm@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.