Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: 0-6 års konference – Børneperspektiver samt Leg og dannelse


Ved dette års 0-6 års konference har vi inviteret Persille Schwarts og Lars Geer Hammershøj. Temaerne bliver henholdsvis 'Børneperspektiver på og i læringsmiljøet' og 'Leg og dannelse i dagtilbud'.


Børneperspektiver på og i læringsmiljøet

Persille Schwartz sætter fokus på, hvordan forskellige forståelser af begrebet ”børneperspektiver” har betydning for børnene. Én ting er fx at spørge de ældste børn i børnehaven, hvordan de oplever deres liv i børnehaven, en anden ting er at tage det, de fortæller os, til efterretning.

For hvordan balancerer man som pædagog mellem at lytte til børnenes oplevelse af deres behov, samtidig med at man har en pædagogisk indsigt i, hvad der er vigtigt for børn at erfare og lære sig? Og hvad med de yngre børn, der endnu ikke har et veludviklet verbalt sprog – hvordan kan man få deres perspektiver i spil, så småbørnene også får mulighed for at få indflydelse på læringsmiljøet?

Oplægget handler om nogle af de centrale dilemmaer og etiske udfordringer, der opstår i arbejdet med børneperspektiver. Håbet er, at deltagerne forlader stedet inspireret af tips, tricks og med nye indsigter i, hvor meningsfuldt og afgørende arbejdet med netop børneperspektiver er – og er helt med på hvorfor resten af verden misunder Danmark, at børneperspektiver er et krav i den styrkede pædagogiske læreplan.

Leg og dannelse i dagtilbud

Dannelse handler grundlæggende om at blive menneske. Man dannes som menneske ved at gøre erfaringer i mødet med andre mennesker og menneskelige verdener. At gøre en erfaring vil sige, at man ændrer sin måde at forholde sig til verden på. Det er børn gode til og det gør de ikke mindst, når de leger. Legen er faktisk som skabt til dannelse, for i legen kan man gøre erfaringer af at være en anden, sammen med andre, et andet sted.

Legen er altså ikke først og fremmest vigtig, fordi børn lærer og udvikler personlige og sociale kompetencer, men fordi børn grundlæggende dannes til mennesker gennem legen. Det forudsætter dog, at legen er et mål i sig selv.

Lars Geer Hammershøj kommer med bud på, hvordan leg og dannelse kan fremmes i dagtilbud og hvilke tegn, der er på børns dannelsesprocesser.

Oplægsholdere

Persille Schwartz er tidligere sparringspartner for dagtilbudsledere i Holbæk Kommune, leder af udviklingsprojekter på EVA, NVIE og pædagoguddannelsen. Hun var med i udviklingen af den styrkede pædagogiske læreplan.

Lars Geer Hammershøj er ph.d. og lektor ved DPU, Aarhus Universitet. Han forsker i dannelse, kreativitet og innovation og udgivet bogen ”Dannelse i uddannelsessystemet”.

Målgruppe

Medlemmer, der arbejder med børn i 0-6 års alderen. Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

Forplejning

Der serveres formiddagskaffe mellem kl. 09.00-09.30. Der er fuld forplejning på dagen.

Har du bemærkninger, fx til forplejningen, bedes du skrive dette i kommentarfeltet, når du tilmelder dig.

 

Tid og sted

 • Torsdag den 9. maj 2019
 • Kl.09.00 - 15.30
 • Søgaarden, Søgårdvej 1, 7451 Sunds
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 30. april 2019 23:55.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2019-05-09 09:00:00 2019-05-09 15:30:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: 0-6 års konference – Børneperspektiver samt Leg og dannelse Ved dette års 0-6 års konference har vi inviteret Persille Schwarts og Lars Geer Hammershøj. Temaerne bliver henholdsvis 'Børneperspektiver på og i læringsmiljøet' og 'Leg og dannelse i dagtilbud'. Søgaarden, Søgårdvej 1, 7451 Sunds BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionsmedarbejder Mette Kølbæk Pedersen, mkp@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.