Log ind

ARRANGEMENTER

MidtVestjylland: Autisme – set indefra


Verden ser noget anderledes ud, når man har autisme og ADHD. Der er mange krav og forventninger, mange opgaver og spørgsmål, mange ting der skal vurderes, planlægges og udføres. Helt almindelige hverdagsopgaver kan virke overvældende og kræve rigtig meget energi.


Udfordringer, der knytter sig til diagnosen

Ovenstående kan bevirke, at børn og unge med autisme og/eller ADHD ofte bliver misforstået og måske opfattet som dovne eller modvillige. Anne Skov Jensen vil med udgangspunkt i sit eget liv som autist samt mor til en søn og datter med autisme fortælle om, hvordan diagnosen opleves set indefra.

Hun vil bl.a. rette fokus på bredden i autismespektret og de forskellige udfordringer, der knytter sig hertil. Herunder vil hun fortælle om de store udsving, diagnosen kan give fra person til person og fra dag til dag.

En forståelse af autisme indefra kan i mødet med børn og unge med diagnosen understøtte, at mødet bliver båret af forståelse og den
rette støtte og hjælp til at håndtere de udfordringer, som diagnosen kan medføre.

Anne vil denne aften fortælle om udfordringerne set indefra i forhold til:

 • Det sociale
 • Det kommunikative
 • Det emotionelle
 • Eksekutive funktioner
 • Sanser
 • Stress og nedsmeltning


Strategier til pædagogisk praksis

Anne vil desuden komme med eksempler på, hvordan man i pædagogisk praksis med forskellige strategier kan gøre hverdagen lidt nemmere for børn og unge med autisme og fortælle om, hvorfor forudsigelighed og struktur er så vigtigt. Annes fokus på autisme indefra inkluderer også en intention om at få aflivet myter og fordomme omkring diagnosen.

 

Oplægsholder

Anne Skov Jensen er som voksen blevet diagnosticeret med Aspergers Syndrom og ADHD. Hun er uddannet jurist og har bl.a. tidligere arbejdet som anklager, jurist i Statsforvaltningen. Hun er gift og har en søn og datter med samme diagnoser. Anne står bag Overlevelsesguiden og er formand for foreningen A-Team. De sidste 3 år har Anne rejst rundt i landet sammen med Peter Lund Madsen og holdt foredrag om hjernen og autisme.

 

Målgruppe

Alle medlemmer, der arbejder i specialbørnehaver- og skoler.

Andre medlemmer, der finder emnet interessant, er naturligvis også velkomne.

 

Forplejning

Der serveres let aftensmad mellem kl. 17.30-18.00, senere kaffe/te med sødt.

Har du bemærkninger, fx til forplejningen, bedes du skrive dette i kommentarfeltet, når du tilmelder dig.

Tid og sted

 • Torsdag den 5. november 2020
 • Kl.17.30 - 21.00
 • Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, Sports Alle 6, Vildbjerg, Danmark
 • Tilmelding

  Tilmeldingsfrist:
  Senest den 25. oktober 2020 23:55.
  TILMELD DIG
  Tilføj begivenhed til kalender 2020-11-05 17:30:00 2020-11-05 21:00:00 Europe/Copenhagen MidtVestjylland: Autisme – set indefra Verden ser noget anderledes ud, når man har autisme og ADHD. Der er mange krav og forventninger, mange opgaver og spørgsmål, mange ting der skal vurderes, planlægges og udføres. Helt almindelige hverdagsopgaver kan virke overvældende og kræve rigtig meget energi. Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, Sports Alle 6, Vildbjerg, Danmark BUPL

  Spørgsmål

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte professionsmedarbejder Marlene Gram Berthelsen, mrm@bupl.dk, eller faglig sekretær Jonna Uhre, jpu@bupl.dk.